6 yaşındaki H.K.G.’nin evlendirilmesi davasında karar 23 Ekim 2023 tarihinde açıklanmış ve sanık Kadir İstekli 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmişti. Kararın ardından mağdur H.K.G.’nin avukatı, sanıkların avukat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı ve Cumhuriyet savcısı dosyayı istinafa taşıdı.
Dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi tarafından değerlendirildi. Değerlendirme yapan ceza dairesi sanık Kadir İstekli’nin 20042013 yılları arası için ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ 2020 yılı için ise ‘Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 2 ayrı ceza verilmesi gerekirken, tek bir suçtan cezalandırma yapıldığı değerlendirildi.
6 yaşında H.K.G.’nin evlendirilme iddialarına ilişkin ilk duruşma 30 Ocak’ta yapıldı ve yapılan ilk yargılamada yayın yasağı ve gizlilik getirilmişti. Davanın ikinci duruşmasında ise Adli Tıp kurumunda gelen rapora göre mağdur HK.G.’nin ruh sağlığının bozulduğu belirtilirken, cumhuriyet savcısı sanıkların cezalandırılmalarını talep etti. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde karara bağlanan davada Kadir İstekli 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmişti.
KRT
Çifte standart: "Çapsız" kelimesi Mansur Yavaş'a 'eleştiri' AKP'li Başkana 'hakaret' sayıldı!52 izlenme
Esenyurt’ta yol çöktü! Binalar boşaltıldı!151 izlenme
Yandaş Ülke TV'de muhaliflere ölüm tehdidi ! 'Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Benim listem hazır'362 izlenme
Kanal İstanbul iddiası! "Bürokratlar imza atmıyor, süreç kilitlendi"44 izlenme
Müdür, öğretmenleri AKP iftarına çağırdı13 izlenme
CHP’li Yavuzyılmaz Erdoğan’ın makam aracının fiyatını ifşa etti!97 izlenme
CHP'li belediye hasat etti, halka bedava dağıttı27 izlenme
Savcılıktan kurultay itirazı20 izlenme
AKP'nin politikaları ekonomiyi felç etti: Konkordato sayısı uçtu
#deprem vergileri nerede? "İktidar şov peşinde, rantçı sistem de çürük"
Son ankette AKP'ye kötü sürpriz: 'Artış durdu, iki ayda kayıp iki puandan fazla'
Tüm sağlık verileri artık Katarlıların elinde: E Nabız'ın Katarlılara satıldığı ortaya çıktı!