Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul yöneticilerinin yer aldığı iletişim kanallarına gönderilen iletide, öğretim izlencesinde yer almadığı gerekçesiyle okullarda yılbaşı ve Noel’e ilişkin etkinliklerin düzenlenmemesi istendi. Aynı iletide, okullarda yapılacak tüm faaliyetlerin milli, kültürel ve eğitbilimsel (pedagojik) değerler ile öğretim izlencesi kapsamında yürütülmesi gerektiği vurgulandı.
Buna karşın, il milli eğitim müdürlüğüne bağlı İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Sosyal Doku Vakfı tarafından düzenlenecek bir programa izin verildiği öne sürüldü. Programın, kamuoyunda geçmişte yaptığı açıklamalarla tartışma konusu olan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız tarafından verileceği belirtildi.
İlahiyatçı Nureddin Yıldız 2015 yılında katıldığı bir programda, “Evlilikle ilgili şeriatımız İslam’ın yaş haddi yoktur. Bu ne demek? Buluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir. Çocuklar arası nikah da yapılabilir” şeklinde konuşmuş, Yıldız’ın ifadeleri büyük tepkiye neden olmuştu.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Temsilciliği’nin de katkısıyla gerçekleştirileceği bildirilen “Bir Ömür Okulu” adlı programın, yarın başlayacağı ve 9 Ocak’a kadar süreceği ifade edildi. Program kapsamında “Evliliğin temeli: İman”, “Evlilikte erkek ve kadının rolleri”, “Ailede iletişim” ve “Evlilikte huzuru korumak” başlıkları altında 4 ders yapılmasının planlandığı kaydedildi.
1835 yaş arası gençlere yönelik olduğu belirtilen programda, derslere düzenli katılım sağlayan 3 kişiye mobilya desteği verileceğinin duyurulduğu aktarıldı. Derslerin, imam hatip lisesinin konferans salonunda akşam saatlerinde gerçekleştirileceği bildirildi.
Sözcü
Kayseri'de tartışma yaratan görüntü: Kayseri Şehir Hastanesi Kadın Doğum Polikliniği'nde hastaların çoğunluğu yabancı uyruklu53 izlenme
Hilâfet çağrısı yapan imam hakkında suç duyurusu!85 izlenme
Terör örgütü PKK yanlıları, Nürnberg’te Türk marketine saldırdı !247 izlenme
İşte İzmir'de olayların başladığı an: Göztepeli taraftar işaret fişeği ile yüzünden böyle vuruldu!163 izlenme
İnönü’nün torunundan Erdoğan’a fotoğraf tepkisi "Namusluların da en az namussuzlar kadar cesur olmasına ihtiyacımız var!"506 izlenme
Hatay, deprem kayıpları için yürüdü34 izlenme
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, iktidarın asgari ücret zam planını ağzından kaçırdı50 izlenme
Eğitimde eşitsizliğin geldiği nokta: Devlet okulunda 10 bin TL’ye özel sınıf113 izlenme