Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki yangında 7 kişinin öldüğü kozmetik fabrikasının sahibi Kurtuluş Oransal, bugün öğleden sonra tutuklu bulunduğu cezaevinde kalp krizi geçirdi. Kocaeli Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Oransal, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Kalbi duran Oransal, yapılan ilk müdahalelerle yeniden hayata döndürülerek anjiyoya alındı. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Tutuklu Oransal’ın daha önce bazı sağlık sorunları bulunduğu belirtildi.
9 Kasım sabahı Mimar Sinan Mahallesi’ndeki tesiste meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında 7 kişi yaşamını yitirmişti. Olayda hayatını kaybedenler şunlardı: Esma Dikan (65), Hanım Gülek (65), Şengül Yılmaz (55), Nisa Taşdemir (17), Tuğba Taşdemir (18), Cansu Esatoğlu (16) ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Tuncay Yıldız. Facia, ülke genelinde büyük üzüntü yaratmıştı.
Patlamaya ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 11 şüpheliden 7’si tutuklanmış, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Tutuklanan isimler arasında Kurtuluş Oransal, İsmail, Altay Ali, Aleyna Oransal ve Gökberk Güngör bulunuyordu. Ayrıca Ali Osman Akat ve Onay Yürüklü, “suçluyu kayırma” suçlamasıyla cezaevine gönderilmişti.
Olay sonrası başlatılan idari soruşturmalarda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kocaeli SGK ve İŞKUR’da görevli 7 personeli açığa almış, Dilovası Belediyesi de Başkan Yardımcısı, Zabıta Müdürü ve üç zabıta personelini geçici olarak görevden uzaklaştırmıştı. Teknik ön rapor, üretimde kullanılan etil alkolün kazana aktarımı sırasında statik elektrik boşalması veya elektrik kontağı nedeniyle tutuşma yaşandığını ortaya koymuştu.
Sözcü
İstanbul’da yol ortasında 'kıblen yanlış' uyarılarına rağmen namaz kılmaya çalıştı!98 izlenme
Almanların ünlü gazetesi: "Erdoğan kaybetmekle karşı karşıya"28 izlenme
İstanbul Barosu, Erdoğan’ın vergi artışına karşı harekete geçiyor: Zamların iptali için dava açılacak46 izlenme
İngiliz sigorta devi Türkiye'den çıktı!85 izlenme
Suriyeli çoban Türk çiftçinin boğazını kesip öldürdü! Evdeki paraları da alıp kaçtı22 izlenme
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un kardeşinin FETÖ'den yargılandığı ortaya çıktı: Tam bin 454 kez Bylock'a giriş yapmış!48 izlenme
Kendini 4 fakülteye dekan atayan Nihat Hatipoğlu kendisini böyle savundu! "Ramazan geliyor algı lazım"122 izlenme
Tank Palet fabrikasının ardından Bor Karbür tesisi de Ethem Sancak’a!795 izlenme
AKP'li belediye Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı İmam Halil Konakçı'yı ağırlayacak
AKP’li vekil ve kaymakamın 'terbiyesizlik yapma lan' diyerek azarladığı köylüler CHP’li heyeti Türk bayraklarıyla karşıladı!
Ayşe Ateş'ten Sinan Ateş'in ölüm yıl dönümü paylaşımı: 'Ne zaman ki adalet tecelli eder o zaman cenazemiz olduğu yerden kalkar'
Cumhur İttifakı ile ilgili çok konuşulacak iddia! "Bahçeli, AKP'den desteğini geri çekebilir!"