Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde Adana’nın merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde bulunan 16 katlı Hasan Alpargün Apartmanı da yerle bir oldu.
70 KİŞİNİN CESEDİ ÇIKARILDI
92 kişinin yaşadığı saptanan ve enkaza dönen binadan şu ana kadar 70 kişinin cesedi çıkartıldı. 15 kişinin daha enkaz altında olduğu belirtilen binanın müteahhidi Hasan Alpargün’ün, depremin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) kaçtığı öğrenildi.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında ‘taksirle öldürme ve yaralamaya neden olmak’ suçundan yakalama kararı çıkartılan Hasan Alpargün, KKTC’de gözaltına alındı. Türkiye’den KKTC’ye 990 bin dolar, 890 bin euro, 500 bin TL transfer etmeye çalıştığı, ayrıca Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın aldığı belirlenen Alpargün Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün Adana’ya getirildi.
Adli tıp kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen Alpargün, gazetecilerin ‘Yaptığınız binanın çökmesiyle 70 kişi öldü ne diyeceksiniz?’ şeklindeki sorusuna, “Mukadderat” dedi.
Alpargün, sağlık kontrolünün ardından ifadesinin alınması için emniyet müdürlüğüne götürüldü. (DHA)
Sözcü
Prof. Dr. Şenol, flaş koronavirüs açıklaması! "Hangi rakamı buluyorsanız, 3.5 ile çarpın"58 izlenme
AKP adayı bakın kimle ortak çıktı?123 izlenme
RTÜK Başkanı duyurdu: Bir yasak da sokak röportajlarına geliyor22 izlenme
Amerikan doları bu videoyu izlesin, Vallahi utancından özür dileyip gider kendi ayağıyla teslim olur !1257 izlenme
TikTok'ta yayın yaptı diye akrabalarından sokak ortasında darp! Saçından sürüklediler30 izlenme
Doku ailesinin avukatı: "Gülistan'ın yeri konusunda bilgiler geliyor"70 izlenme
Adana'daki uçak kazası, Şeyda Doğan'ın nişanlısının evlilik teklifine 'Evet' dedikten sonra meydana gelmiş42 izlenme
AKP’li belediye 50 esnafın dükkânını boşaltması için tebligat gönderdi!46 izlenme
Zamlar %80'i buluyor! Çarşı pazarın tadı kaçtı
2014 yılı Ramazan paketi kıyaslaması yapan Berfu Yenenler ekonomik çöküşü tokat gibi çarptı!
MASAK'tan çok tartışılacak Dilan Polat raporu: "Dilan Polat derhal serbest bırakılmalı"
CHP Konya Ereğli Belediye Başkanı Ümit Akpınar, önceki dönemden kalan borçları protesto etmek için kendisine ev hapsi cezası verdi: "Birilerinin ses vermesi gerekiyor"