Nusret Karasu Göğüs Hastalıkları Hastanesi, pandemi döneminde “fiziki yetersizlik” gerekçesiyle kapatıldı. Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Muharrem Baytemür, hastanenin iyileştirilerek tüberküloz amaçlı hastane haline getirilebileceğini söyledi.
Hastanenin kapanmasının ardından 50 kişi tazminatsız işsiz kaldı. Baytemür, hem hastaneye sahip çıkılması hem de çalışanlarının haklarını alabilmesi için Sağlık Bakanlığı ile görüşeceklerini belirtti. Baytemür, pandemi sonrası 2025 yılına kadar dünyada 6.3 milyon tüberküloz (verem) hastası olabileceğine yönelik açıklamalara dikkat çekerek, hastanenin tüberküloz vakalarıyla mücadelede kullanılabileceğini söyledi.
Baytemür, “Bu hastane uzun yıllar akciğer hastalıklarıyla mücadele etmiş bir hastaneydi. Özel bir hastane ama arsası valilik tarafından verilmiş ve uzun süredir kamu yararına çalışan bir hastane. Ayrıca Ankara Kalesi’ne çıkarken bulunan tek hastaneydi” dedi. Pandemi döneminde böyle bir hastanenin kapatılmasının uygun olmadığını vurgulayan Baytemür, “Biz buranın iyileştirilerek yeniden açılmasını, bakanlığın devralmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
https://www.gercekgundem.com/guncel/295939/70yildirhizmetverenhastanekapatildi
Bu görüntüler Türkiye'den! 70 liralık ürünü toplamak için onlarca araç sıraya girdi.23 izlenme
Yolsuzluk ve rant gelenekleri oldu!37 izlenme
Banka CEO’ları bile batık kredi tutarını tam bilmiyor!65 izlenme
Narin Güran cinayetinde sır perdesi aralandı! İtirafçı Nevzat Bahtiyar: "Katil, amca Salim"107 izlenme
Kamunun döviz açığı 207 milyar dolara yükseldi!51 izlenme
AKP'den, CHP'li belediyelerin eğitime ve öğrencilere verdiği desteğe engelleme!29 izlenme
AKP'li vekil öyle bir ayakkabı giydi ki... Çalışanların yarısı 2 ay çalışıp 3 ay aç kalsa alamıyor14 izlenme
Emine Erdoğan'ın 'hayali' projesi! "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak"45 izlenme
Öğretmenler, MEB’in açıklamasına tepkili: "Olayın üstünü kapatmaya çalışıyorlar"
Bayramda İstanbul’da kalan yurttaşlar geçim sıkıntılarını anlattı: "Üzgünüm. Böyle dolaşıyoruz. Para yok, pul yok. Gez gez, daha sonra da gideceğim eve"
AKP'ye oy verdiğini söyleyen genç kadının sözleri şaşkınlık yarattı: "Kırmızı eti geçtim beyaz et düşse de yesek diye bekliyoruz"
Sabahattin Önkibar 'Teslim oldular... Milletten bakın neleri gizliyorlar!'