Hazırlık ve Düzenleme Komitesi’nin, 34 yıldır kağıt üzerinde faaliyette olduğu, buna rağmen son 8 yılda 883 milyon 582 bin TL harcama yaptığı ortaya çıktı. TBMM’ye sunulan Sayıştay raporuna göre, komitenin harcamaları özellikle son iki yılda dikkat çekici biçimde arttı.

34 YILDIR SADECE HARCIYOR
13 üyeden oluşan komitede; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül, Büyükelçi Ayşe Usluer ile İBB’nin tutuklu Başkanı Ekrem İmamoğlu yer alıyor. Spor Bakanı, İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı ise komitenin doğal üyeleri arasında bulunuyor.
34 yıldır atıl olan komitenin milyonlarca liralık harcamaları, Sayıştay raporlarında ‘çeşitli giderler’ başlığı altında yer aldı. Buna göre komite, 2023’te 81 milyon 473 bin TL, 2024’te 579 milyon 193 bin TL harcama yaptı.
2036’YA KADAR YOK
CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul’da 2036’ya kadar olimpiyat düzenlenmeyeceğini hatırlatarak, komite üyesi olan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi de verdi. İlgezdi, “Olimpiyat hedefi olmayan bir komite hangi harcamaları yapmaktadır? 2024’e ait 579 milyon TL nerelere harcanmıştır?” sorularını yöneltti.
Sözcü
İlahiyle antrenman! Kadın sporcuya erkek antrenör yasak!76 izlenme
Almanya'dan Türkiye’ye dönen gurbetçi: “Bankaya 100 bin Euro yatırıyorum her ay 5 bin Euro faiz alıyorum. Reise oy verdiğiniz için teşekkürler. Faiz gelirini yiyeceğim, çalışmayacağım”57 izlenme
Araç sahiplerine 2024'te yeni bir vergi daha geliyor39 izlenme
AKP’li belediyeden suya yüzde 80 zam!37 izlenme
Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ın avukatlarının mal varlıkları araştırılsın140 izlenme
Nasuhi Güngör, kendi kitabını yalanladı: Gülen-Erdoğan görüşmesi bilgisi dedikodulara dayanıyor191 izlenme
Diyanet İşleri Başkanlığı KYK yurtlarına da el atıyor!40 izlenme
Maske takmama konusunda polislerle tartışan 22 yaşındaki gence 'Erdoğan'a hakaret' davası!44 izlenme