AKP iktidarına yakın A Haber kanalı ve Sabah gazetesi yerel seçimleri yaklaşmasıyla İBB’ye olan iftira kampanyalarına devam ediyor. Yandaş medyanın Fransız basınında İBB’yi kötüleyen bir haberinin olduğu iddia edilirken söz konusu haberle İBB’nin yakından uzaktan ilgisinin olmadığı ortaya çıktı.
İktidara yakın medya kuruluşlarında yer alan "İstanbul'un çilesi Fransız basınında" şeklindeki karikatürün gerçek olmadığı ifade edildi. Fransız ‘Le Monde Diplomatique’ dergisinde çıkan karikatürün ve haberin İstanbul ile bir ilgisi olmadığı, Türkiye’nin NATO ile ilişkisini konu alan bir haber olduğu belirlendi.


Durumun ne olduğu öğrenilince sosyal medya paylaşımlarında "Adamlar hakikatten çok güzel yalan haber yapmışlar" şeklinde yorumlar yapılarak yandaş medyaya ateş püskürüldü.
Sabah ve AHaber, medya tarihine bir yalanla daha geçti.
Fransız basınında İstanbul hakkında böyle bir haber çıkmadı. Le Monde’da yayınlanan makale NATOTürkiye ilişkisi üzerine. Yazıda değil İETT, İstanbul kelimesi dahi geçmiyor. Tercüme desteği isterseniz yardımcı olabiliriz.

Tarikat liderinin oğlu Emlak Konut’a müdür yapıldı31 izlenme
'Benim listem hazır' diyen Sevda Noyan'ın davasında yeni gelişme43 izlenme
'Okul birincisi’ skandalına yargı freni16 izlenme
CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, ikinci el eşya satan esnafa bir dokundu bin ah işitti: "Emekli adam iki ekmek alabilmek için evindeki resim çerçevesini satmaya geldi"25 izlenme
Atatürk'e hakaretten hapis cezası almıştı: İktidar yanlısı Fatih Tezcan, cezaevine girdiğini duyurdu35 izlenme
'Arazi' kavgası! MHP'li üyeler itiraz etti, tahsis iptal edildi32 izlenme
Özgür Özel'den Mansur Yavaş hakkındaki soruşturma iznine ilk tepki15 izlenme
Binali Yıldırım'ın 'yanlıştı ama yaptık' dediği tünel çöktü!2075 izlenme
Akdağ’ın zirvesine Atatürk büstü!
Emekli vatandaş acı gerçekleri konuşmuş 'Avrupalı emekliler ülkemize tatile geliyor et, tavuk yiyor, biz simit yiyor onları seyrediyoruz !'
1 yıl önce yapılan ve bakıma alınan yol, daha açılışı yapılmadan tekrar çöktü !
"Bir rüya gerçek oluyor" denilerek kurulmuştu: Türkiye Uzay Ajansı’nın kanuna aykırı ihaleleri ortaya çıktı