ABD'de giderek büyüyen göçmen krizi, iç savaş korkusunu yeniden gündeme getirdi.
Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi tansiyonun giderek yükseldiği ülkede göçmen krizi Meksika sınırındaki Teksas eyaleti ve Joe Biden yönetimini karşı karşıya getirdi.
ABD Yüksek Mahkemesi, Teksas’ta Meksika sınırında göçmen geçişini engellemek amacıyla konulan dikenli tellerin kaldırılabileceğine karar verdi. Karara rağmen Teksas Valisi Greg Abbott bölgeye daha fazla “diken ve jiletli çitler” koyacağını söyledi.
25 Cumhuriyetçi eyaletin valisi de Teksas’ın "anayasal meşru müdafaa hakkını" savunan bir bildiriye imza attı. Oklahoma Valisi Kevin Stitt, Ulusal Muhafız Birliği'nin harekete geçmeye hazır olduğunu söyledi.
AŞIRI SAĞCILAR DA HEREKETE GEÇTİ
Eski ABD Başkanı Donald Trump da, yasa dışı göçmenlerin ABD’ye girişini önlemek için Teksas'a muhafızlarını konuşlandırması gerektiğini belirtti.
Bu arada aşırı sağcı grupların sınıra konvoy göndermeye hazırlandığı bildirildi. Eski askerlerin organize ettiği konvoyun ülkeye kaçak yollarla giren göçmenlerin peşine düşeceği kaydedildi.
Konvoyu örgütleyen emekli asker Pete Chambers, "Bu işi bitirecek yetkililerimiz yoksa durumu biz halledeceğiz" dedi.
Cumhuriyetçiler uzun süredir Biden yönetiminin göçmen politikalarından rahatsız olduklarını belirtirken bazı eyaletler daha önce Meksika sınırına ulusal birlikleri göndermişti.
Son zamanlarda Meksika'dan ABD'ye kaçak yollarla girmeye çalışan göçmenlerin sayısında büyük artış yaşanıyor.
Sözcü
Canlı yayında kokain kullandığını itiraf etmiş evinden uyuşturucu çıkmıştı: Dilan Polat kardeşi Sıla Doğu'nun namaz kıldığı anları paylaştı74 izlenme
Fox Ana Haber'de habere sinirlenen Selçuk Tepeli bardağı fırlatarak yayını terk etti!53 izlenme
Müjdat Gezen: Böyle şeylerden korkmayız, yılmayız36 izlenme
Rusya’da kriz bitti, Wagner geri dönüyor29 izlenme
TÜVTÜRK ödemelerinde yeni bir masraf çıktı: İşlem başına kesilecek24 izlenme
Torba torba promosyon dağıttı: AKP'li başkanın doldur boşalt oyunu ortaya çıktı13 izlenme
Motokuryenin katili elini kolunu sallayarak gitti: AKP'nin Somali sevdasının altında ne var?31 izlenme
PTT'de neler oluyor? 21 kişi bilinçli, 43 kişi örgütlü, toplam 64 kişi 3,6 milyon TL haksız kazanç sağlamış!43 izlenme
Şoför kiralamak için 3.1 milyon TL!
Gebze'nin ardından şimdi de Ataşehir! Kolonları patladı, zemin kaydı
Behzat Ç.’de Sinan Ateş suikastı işlendi: "Bu adamın öldürüleceğini aylar önceden herkes söylüyordu"
Devletin milyarlarca lira zarara uğratıldığı ihalenin arkasındaki isim belli oldu!