Türkiye’nin son dönemde S400 ve F35 krizleri yaşadığı ABD’den flaş bir çağrı geldi. Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde 170’i aşkın isim Türkiye talepleriyle ilgili Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’a bir mektup yazdı.
26 Şubat tarihli mektup yeni basına sızarken, Reuters’ın aktardığına göre Biden yönetimi ilişkileri formüle ederken Türkiye’deki ‘sorunlu insan haklarına’ dikkat çekmesi istendi. Türkiye’nin NATO için uzun süredir önemli bir partner olduğu belirtilen mektupta, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilişkileri gerdiği öne sürüldü.
Dış İlişkiler Komitesi’nin Demokrat Başkanı Greg Meeks’in de imzasının bulunduğu mektupta, “Karşılıklı ilişkimizde stratejik sorunlar belirgin bir dikkat çekiyor. Ancak insan haklarının ihlali ve demokrasinin zayıflaması da önemli bir endişe konusu” ifadeleri kullanıldı.
S400 VE YPG SORUNU
Reuters’ın aktardığı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Ocak’ta Türkiye ve ABD’nin farklılıklarına rağmen ortak çıkarları bulunduğunu söylediği ve Washington yönetimiyle iş birliğini geliştirilmesinden yana olduğu belirtildi. Haberde, Türkiye’nin Rusya’dan S400 satın alması ve ABD’nin terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’ye destek vermesi başlıca sorunlar olarak gösterildi.
‘YARGI ZAYIFLADI’
,Mektupta, insan hakları ve özgürlüklerinin de sorun teşkil ettiği vurgulanırken, Erdoğan ve partisinin Türkiye’de yargıyı zayıflattığı, politik müttefiklerini askeri ve istihbaratta kritik alanlara yerleştirdiği, politikadaki rakiplerini ve gazetecileri hapse attırdığı savunuldu.
http://www.krttv.com.tr/dunya/abddetemsilcilermeclisiuyesi170iaskinvekildenturkiyeh65923.html
Sivas’ta tarihi kalabalık: Özgür Özel'den ittifak sözleri33 izlenme
İmamoğlu'nun iptal edilen diploması: Dekan sağlık değil diploma iptali yüzünden istifa etmiş!28 izlenme
Narin cinayeti davasında kritik gelişme: O üç isim zorla getirilecek47 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: AKP'den engelliye bir engel daha55 izlenme
“Ben ticaret erbabıyım” diyen AKP Milletvekiline dev ihale: Çuval çuval götürüyor33 izlenme
AKP'li Faruk Gökkuş harikalar diyarında! 'Avrupa ve Amerika'da artık bilimsel gelişmeler yok, oradakiler Türkiye'ye göç ediyor'98 izlenme
Aydın’dan sonra Kastamonu: KYK yurdunda öğrencilerin olduğu asansör iki kat aşağı kaydı47 izlenme
AKP meclise sokmuştu: HÜDA-PAR Genel Başkanı'ndan kürsüde özerklik talebi42 izlenme
“Bu kadın kimmiş sorsana işte tam milletvekili olacak kadın”
Yargı, TÜRGEV’in rantına yol verdi!
Tayyip Erdoğan'ın 'ÖRTÜLÜ' dünyası ! Örtülü ödenekten günde 8 Milyon TL harcıyor !
Çanakkale halkı, Cengiz Holding'e ait '3,5 milyon ağacın kesileceği Halilağa Bakır Madeni projesi' ÇED toplantısını yaptırmadı!