ABD Senatosu Türkiye'ye F35 savaş uçağı teslimatının geçici olarak durdurulmasının da yer aldığı savunma harcamaları yasa tasarısını onayladı. Tasarı ABD Başkanı Trump'ın onayının ardından yasalaşacak.
ABD Senatosu, Türkiye'ye F35 savaş uçaklarının teslimatını geçici olarak durduran yasa tasarısını onayladı.
716 milyar dolarlık 2019 savunma harcamaları yasa tasarısı senatoda 87 kabul oyuna karşılık 10 ret oyuyla onaylandı. Tasarı Temsilciler Meclisi'ndeki oylamada da kabul edilmişti.
Tasarıda, Türkiye'ye F35 yeni nesil savaş uçağı teslimatının geçici olarak durdurulması da yer alıyor.
ABD Kongresi'nin her iki kanadında da onaylanan tasarının yasalaşması için Başkan Donald Trump tarafından imzalanması gerekiyor.
Tasarının Türkiye'ye yeni nesil F35 savaş uçaklarının teslimatıyla ilgili bölümünde, ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) tasarının yasalaşmasından sonra 90 gün içerisinde TürkiyeABD ilişkilerine yönelik bir rapor hazırlaması talep ediliyor. Pentagon'un raporu Kongre'ye sunuluncaya kadar F35'lerin Türkiye'ye teslimatının durdurulması isteniyor.
http://haber.sol.org.tr/dunya/f35lerinturkiyeyeteslimatinidurdurantasariabdsenatosundangecti244428
"Sen güvenmiyorsan senin atadığın YSK'ya ben neden güveneyim?"215 izlenme
Tehlikeli provokasyon: Alevi evlerinin önüne 'korsan hoparlörle' ezan baskısı!231 izlenme
Dün resmen başladı: Almanya’da Türklere Mavi Kart’ın yolu açıldı! Kabul edilecek mesleklerin tam listesi belli oldu42 izlenme
Bir zamanlar 'Atatürk' diyeni okuldan atuyordu! Ne oldum dememeli!698 izlenme
Saray müteahhidine kapalı kapılar ardında dev bir ihale daha!44 izlenme
‘Fotoroman Süleyman’ şikâyetine takipsizlik kararı34 izlenme
‘Kayyum Vali’nin ilk işi Erdoğan fotoğrafı oldu199 izlenme
AKP'li isimler Rasim Ozan Kütahyalı'yı topa tuttu: 'Bu gece alınması lazım'31 izlenme