ABD Ticaret Bakanlığı, Halkbank’ın eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla’ya 10 yıl ABD ile ticaret yasağı getirdi. Gerekçe, İran yaptırımlarını delme olarak belirtildi.
Hürriyet New York muhabiri Razi Canikligil'in haberine göre, beklenen bu karada daha önce itiraz yapıldığı ve son olarak itirazın reddedildiği belirtiliyor.
Hakan Atilla, ABD'deki 32 aylık tutukluluğunun ardından Türkiye'ye döndüğünde Borsa İstanbul’un başına getirilmişti.
Atilla, 8 Mart 2021'de Ekim 2019'dan bu yana yürüttüğü görevinden istifa etmişti.
BİST, Atilla'nın kendi isteğiyle görevinden istifa ettiğini ve bu isteğinin de yönetim kurulu kararı ile kabul edildiğini duyurmuştu.
İran'a yönelik yaptırımların delinmesine yardımcı olma suçundan ABD'de yargılanarak mahkûm edilen, 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye'ye dönen Atilla, Ekim 2019'da BİST genel müdürlüğü görevine atanmıştı. Halkbank eski genel müdür yardımcısı Atilla, 2017 yılının Mart ayında iş seyahati gerçekleştirdiği ABD'de, İran'a yönelik yaptırımları ihlâl etme suçlamasıyla FBI tarafından önce gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanarak yargılanmıştı. Mayıs 2018'de 32 ay hapis cezasına mahkûm edilen, hapiste bulunduğu süre cezasından düşülen Hakan Atilla, 28 ay hapis yattıktan sonra, 24 Temmuz 2019’da Türkiye’ye dönmüştü.
http://www.krttv.com.tr/gundem/abddenflashakanatillakararih75537.html
İran'dan soğan ithalatı başladı!240 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 23.957 yeni vaka tespit edilirken, 101 kişi hayatını kaybetti, 6.941 kişi sağlığına kavuştu!82 izlenme
Bahçeli'den çok konuşulacak 'Gizli tanık' yorumu28 izlenme
Emekliye askıda çay dönemi başladı42 izlenme
Memlekette felaket üstüne felaket yaşanırken, Erdoğan Kırıkkale'de miting yapıp oy toplamaya çalışıyor !488 izlenme
Kadın adayın adı var, yüzü yok! Yeniden Refah Partisi’nden akılalmaz sansür56 izlenme
Kolombiya Başsavcılığı: 'Kokain dolu konteynerlerin kayıtları yanlış'71 izlenme
Silivri'de şarbon karantinası: Hastane'ye davet edilen 48 kişiden 6'sında lezyon tespit edildi134 izlenme
Sinan Oğan’ın itirafı seçimdeki şaibeyi arttırdı! Birinci turda 50’ye kim yuvarlayacaktı?
Menzil şeyhinin lüks aracıyla geçit töreni: Müritleri 12 milyon liralık aracının etrafını sardı
Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt fiyatlarına gizli zam yapıldı iddiası: Hem benzin hem de motorine...
CHP’li Özel: Hesap soracaksanız, bu fotoğrafların hesabını sorun!