ABD Ticaret Bakanlığı, Halkbank’ın eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla’ya 10 yıl ABD ile ticaret yasağı getirdi. Gerekçe, İran yaptırımlarını delme olarak belirtildi.
Hürriyet New York muhabiri Razi Canikligil'in haberine göre, beklenen bu karada daha önce itiraz yapıldığı ve son olarak itirazın reddedildiği belirtiliyor.
Hakan Atilla, ABD'deki 32 aylık tutukluluğunun ardından Türkiye'ye döndüğünde Borsa İstanbul’un başına getirilmişti.
Atilla, 8 Mart 2021'de Ekim 2019'dan bu yana yürüttüğü görevinden istifa etmişti.
BİST, Atilla'nın kendi isteğiyle görevinden istifa ettiğini ve bu isteğinin de yönetim kurulu kararı ile kabul edildiğini duyurmuştu.
İran'a yönelik yaptırımların delinmesine yardımcı olma suçundan ABD'de yargılanarak mahkûm edilen, 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye'ye dönen Atilla, Ekim 2019'da BİST genel müdürlüğü görevine atanmıştı. Halkbank eski genel müdür yardımcısı Atilla, 2017 yılının Mart ayında iş seyahati gerçekleştirdiği ABD'de, İran'a yönelik yaptırımları ihlâl etme suçlamasıyla FBI tarafından önce gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanarak yargılanmıştı. Mayıs 2018'de 32 ay hapis cezasına mahkûm edilen, hapiste bulunduğu süre cezasından düşülen Hakan Atilla, 28 ay hapis yattıktan sonra, 24 Temmuz 2019’da Türkiye’ye dönmüştü.
http://www.krttv.com.tr/gundem/abddenflashakanatillakararih75537.html
AKP'li belediye fay hattının geçtiği bölgeyi imara açacak!112 izlenme
Moskova’dan ‘kıyamet’ uyarısı: “ABD büyük hata yaptı, asıl savaş henüz başlamadı!”25 izlenme
Murat Ağırel 'Sadece 3 mesajı okuyun' diyerek paylaştı: İşte tehdit mesajları50 izlenme
Prof. Dr. Celal Şengör'den Erdoğan'a çok sert sözler: "Her şeyi yanlış yaptı"63 izlenme
Halk Sağlığı Uzmanları Derneği 'Türkiye’de salgın tablosu endişe verici!'111 izlenme
Sahibi Hülya Koçyiğit'in damadıydı: Alkoçlar Otelcilik AŞ için mahkemeden iflas kararı çıktı38 izlenme
Kadıköy'de '155'i ararız' tehditlerine rağmen izinsiz asılan AKP bayrakları indirildi !637 izlenme
ABD 14 günde 10 yıllık füze envanterini tüketti19 izlenme
2025 darbesinin ardından emekli adaylarına ikinci şok! Ali Tezel açıkladı
Ece'nin babasından ilk açıklama: "Ormanda ölü bulunmuş olsaydı..."
Antalya'daki teleferik faciasına neyin sebep olduğu belli oldu
AKP'li Meclis üyesi mikrofonu açık unuttu, itirafını herkes duydu! 'Neyin ne olacağı bilinmiyor ki. Ben devletten iş almam mesela'