Anasayfa1
24 Ekim 2019 ( 91 izlenme )
Reklamlar

ABD'den Halkbank davası için yaptırım tehdidi!


ABD Bölge Mahkemesi hakimi, Halkbank'a 5 Kasım'da yapılacak duruşmaya katılması yönünde talimat verdi ve katılım gerçekleşmemesi halinde yaptırım uygulanabileceğini ifade etti.

Reuters'ın aktardığına göre Manhattan'daki Federal mahkemedeki savcılar 16 Ekim'de Halkbank'ı ABD'nin İran yaptırımlarını delerek milyarlarca dolarlık bir programda yer almakla suçlamışlardı.

Halkbank konuya ilişkin açıklama yapmadı. Halkbank daha önce yaptığı açıklamalarda iddia edildiği gibi yaptırım ihlallerine karışmadığını ABD'de şubesi veya çalışanı bulunmadığından ABD Adalet Bakanlığı'nın yetki alanı dışında kaldığını belirtmişti.

Savcılar, Halkbank'ın ABD'li avukatını 22 Ekim'de bankayı mahkemede temsil etmesi için duruşmaya çağırdılar.

ABD savcılık makamı Halkbank'ın mahkemede temsil edilmemesi üzerine bankayı "firari" olarak nitelendirmişti.

Halkbank'ın ABD'li avukatı Andrew Hruska, Pazartesi günü mahkemeye ilettiği yazıda Halkbank'ı mahkemede temsil yetkisinin olmadığını ifade etmişti.

ABD Bölge mahkemesi Hakimi Richard Berman mahkemeye sunduğu yazıda "Halkbank, İkinci Celp uyarınca ikinci kez duruşmaya katılmazsa, mahkeme, bilerek ve isteyerek duruşmaya katılmadığı için uygun yaptırımları göz önünde bulunduracak" dedi.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/abddenhalkbankdavasiicinyaptirimtehdidi253601h.htm

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hakan Çakır cinayeti zanlılarının bir başka kişinin kulağını kestiği görüntüler ortaya çıktı Ayşe Ateş eşi Sinan Ateş'in neden öldürüldüğünü ilk kez açıkladı Sağlık Bakanı Koca paylaştı: 25.861 yeni vaka tespit edildi, 24.875 kişi sağlığına kavuşurken, 228 kişi hayatını kaybetti! Bu kafa çok insan öldürür ! Molla, koronavirüslü hastanın yanına girip dua etti !