ABD’nin köklü gazetelerinden The Washington Post tarafından ortaya çıkarılan belgelerde, ABD’nin Ukraynalı birliklere gönderdiği silahların listesi yer aldı. Evraklara göre, ABD, son dönemde Ukrayna’ya yönelik silah sevkiyatını ciddi bir ölçüde artırdı.
Listeye göre, aralık ayı başlarında Pentagon Ukrayna’ya, bomba imha uzmanı donanımlarının yanı sıra, pompalı tüfekler, şehir içindeki çatışmalara uygun silah sistemleri ve özel kıyafetler gönderdi.
Geçen hafta, Biden yönetiminin bu tür sevkiyatları artırdığı ve Ukrayna’ya ilk kez Stinger uçaksavar füze sistemleri gönderdiği belirtildi. Kiev’in tanklara karşı savunmasında kilit önem taşıyan ABD tanksavarlarının sevkiyatının da arttığı kaydedildi.

ŞEHİR SAVAŞINA HAZIRLAMIŞLAR
Washington Post, savaş bölgesine gönderilen çeşitli silah ve mühimmatların hacmi ve gücü göz önüne alındığında Başkan Biden’ın açıkça Amerikan birliklerini yerleştirmeyi reddetmesine rağmen, ABD’nin Ukrayna ordusunu Rusya’ya karşı hibrit bir savaşa hazırlamaya çalıştığını ortaya koydu.
Gazete, bu sevkiyatların ABD’nin Ukrayna’yı şehir savaşına hazırladığını gösterdiğini de öne sürdü.
Pentagon sözcüsü John Kirby, konuyla ilgili olarak yorum yapmaktan kaçınırken, “Bu sürekli devam eden bir süreç. Her zaman, her zaman Ukrayna’nın neye ihtiyacı olduğuna bakıyoruz ve bunu yıllardır yapıyoruz” dedi. Kirby, “Gereksinimleri belirleme sürecimizi hızlandırdık ve bu krizden önce yaptığımız periyodik toplantıların aksine Ukraynalılarla günlük olarak konuşmaya başladık.” diye de ekledi.
ASKERİ YARDIMIN BÜYÜK KISMI GÖNDERİLDİ
Biden yönetimi de son birkaç gün içinde Ukrayna’ya Rus uçaklarını hedef alan askerlere yardımcı olacak olan Stinger taşınabilir hava savunma sistemlerini veya MANPADS’i gönderdiğini doğruladı.

Üst düzey bir savunma yetkilisine göre, Şubat ayı sonlarında onaylanan 350 milyon dolarlık askeri yardımın yaklaşık 240 milyon doları şimdiden Ukrayna’ya transfer edildi.
Bu sevkiyatların, M141 tek atış omuzdan fırlatılan roketatarları, M500 pompalı tüfekleri, Mk19 bomba atarları, patlayıcı mühimmat imhası için koruyucu giysiler, tipik olarak helikopterlerden ateş etmek için kullanılan M134 mini silahlarını kapsadığı da aktarıldı.
The Post’un haberleştirdiği listeye göre, havan radarları, güvenli haberleşme üniteleri, elektronik ekipman, tıbbi ekipman, en az dokuz devriye botu ve 5 Mi17 nakliye helikopteri de ABD tarafından Ukrayna’ya sağlandı.
İBB’nin 10 Kasım filmi izleyenlerin gözlerini yaşarttı35 izlenme
370 kişi öldü! Müteahhit hâlâ firari…22 izlenme
Ülke genelinde zam direnişine başlayan tekel bayilerden firmalara uyarı!45 izlenme
AKP'li Sarıçam skandal sözleri sonrası geri adım attı, özür diledi37 izlenme
Daire 16 Özay Kara, kazandı! Köpük gitmiyor!44 izlenme
AKP'nin 'üyelere saray gezisi' kampanyasına CHP'den yanıt "CHP iktidarında o saray halka açılacak!"57 izlenme
Diyanet'ten skandal açıklama: 9 yaşına giren kız evlenebilir!933 izlenme
Ataman: "Erdoğan’ın arabasına mı yoksa Kılıçdaroğlu’nun arabasına mı bineceksiniz?"36 izlenme