Dünya günlerdir İran çöllerine zorunlu iniş yapan ABD'li personelin nasıl kurtarıldığını konuşuyor. Ne termal kameralar ne de gelişmiş uydular; iddiaya göre bu kez devreye "insan kalbinin sesi" girdi. New York Post’un istihbarat kaynaklarına dayandırdığı şok rapor, askeri teknolojide yeni bir devrin kapılarını aralıyor.

Resmi olarak varlığı reddedilse de, CIA’nın "Ghost Murmur" (Hayalet Fısıltısı) kod adlı bir teknoloji üzerinde çalıştığı sızdı. Bu teknoloji, standart takip cihazlarının aksine, doğrudan canlı bir organizmanın, yani insanın kalbinin yaydığı ultra düşük frekanslı elektromanyetik dalgaları hedef alıyor.
Çöldeki rüzgar, kum fırtınası ve her türlü gürültüyü süzüp atan yapay zeka, saklanan pilotun kalp atışına "nokta atışı" kilitleniyor.

Fransız eski milletvekili Julien Dray’in gündeme getirdiği çarpıcı bir diğer detay ise halkın asil duruşu. Tahran yönetimi, personeli yakalatana yaklaşık 60 bin dolar (10 milyar Toman) ödül vaat etse de İranlı köylülerin pilotu sakladığı belirtiliyor.
Öte yandan bu teknolojinin tam da ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik "Salı mühleti" öncesi ve borsaların açılış saatinde sızdırılması manidar bulundu. Bu gerçekten devrimsel bir teknoloji mi, yoksa borsa endekslerini ayakta tutmak için yaratılan bir "Yenilmez Amerika" algısı mı?
Sözcü
TÜBİTAK kayıtları çözdü! Güllü'nün ölümünde şok ses kaydı ortaya çıktı! Annesinin arkasından kan donduran sözler20 izlenme
Bir tane daha mı? 4 kişilik aile ölü bulundu! Siyanür şüphesi var…431 izlenme
Elektrik ve doğalgaza zam geliyor12 izlenme
Mimar Ece Gürel, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi132 izlenme
Eren Erdem davasında flaş gelişme! İşte o hakimin şerhi!163 izlenme
On binlerce Suriyeli tatile gidiyor! Kaçtığı ülkeye bayrama giden sığınmacı muhacir mi olur!47 izlenme
Nagehan Alçı CHP'nin kurultay davasının "CHP'yi zayıf tutma hamlesi" olduğunu söyleyince Fuat Uğur'la gerginlik yaşadılar16 izlenme
İsmail Saymaz, CHP'ye dil uzatan yandaş yazarı sözleriyle yerin dibine soktu!145 izlenme
Erdoğan'ın akrabası canlı yayında atandı ! 'Aa bizim akraba...!'
Mansur Yavaş'ı eleştirmek için belediye bütçesinden reklam veren AKP'li başkana suç duyurusu!
CV'sinde 'İyi derece Arapça biliyor' yazan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça’yı anlamadı Türkçe’ye çevirtti!
Dar gelirliler için yapılan konutlara da çöktüler!