2020 seçimleri sonrasında sancılı bir süreç yaşayan ve birkaç ay önce görevine başlayan ABD Başkanı Joe Biden’ın Türkiye ile ilgili yaklaşımı merakla beklenirken, ABD Senatosu’ndan dikkat çekici bir talep geldi.
100 üyeli Senato’nun 54’ünün imza attığı ve hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratların yer aldığı mektupta, Joe Biden yönetiminden Türkiye’deki insan haklarını korumak için daha çok baskı yapması istendi.
“ERDOĞAN’IN DURDURMASINI İSTİYORUZ”
Mektupta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iç siyasette muhalefeti marjinalleştirdiği, eleştiri yapan basını susturduğu ve gazetecileri tutukladığı belirtilirken, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yönetimine muhaliflere baskıyı bir an önce bırakmasını, siyasi tutukluların salınmasını ve otoriteryen yönetimi durdurmasını istiyoruz” ifadesi kullanıldı.
Biden’ın seçime gelmesinin ardından Türkiye NATO müttefiki olarak ABD ile daha iyi ilişkiler istediğini duyurmuştu. İngiliz haber ajansı Reuters, “Biden’ın insan hakları konusunda Ankara’ya daha sert yaklaşması bekleniyor” yorumunu yaptı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abdsenatosundanturkiyekarari54senatorerdoganisucladi6252140/
Abdurrahman Dilipak'tan 15 Temmuz hakkında dikkat çeken iddia: "Hükümet 4 ay önceden darbe olacağını biliyordu"58 izlenme
İşsizlikte bilanço ağırlaşıyor, her gün 7 bin 672 kişi! Patronlar yüzde 70'ini yağmaladı36 izlenme
Sarıgül'ün İmamoğlu sorusuna verdiği Tarkan yanıtı sosyal medyada gündem oldu50 izlenme
Balıkesir'deki deprem için hangi uzman ne dedi? Uyarılar peş peşe geldi48 izlenme
İran Hürmüz Boğazı'nı kapattı29 izlenme
Atatürk anıtına büyük saygısızlık!86 izlenme
Bekir Bozdağ 'TBMM'yi vuran uçak düşürüldü' Peki bu düşen(!) uçağı gören, duyan, haberini okuyan var mı ?1227 izlenme
Şampiyon yarış atını kuşbaşı yapıp belediyeye satmışlar27 izlenme
‘Geçinemiyoruz’ diyen sektör çalışanları: İş yerleri açılsın
Fahrettin Koca teşviki aldı, bir haftada iki şirket kurdu! Bakanlıklarla çalışacak, fon ve teşviklerden faydalanacak
Yeni Şafak yazarından AKP'lilere: "Erdoğan sonrasına hazırlık yapmanız gözümüzden kaçmıyor"
New York Times’tan Türkiye analizi: "Demokrasi geriliyor"