Tema Teknik, inşaat, elektrik ve mekanik sistemler alanında proje, mühendislik, müşavirlik ve taahhüt hizmetleri veren bir şirketti. 2007 yılında, 3 ortak tarafından kuruldu: Hacı Murat Gülcan, Ali Ekrem Tekelioğlu, Sefa Özçelik. Ortaklardan Gülcan’ın iddiasına göre; kendisi dışındaki iki ortağın arkasında başkaları vardı.
Zira...
Ali Ekrem Tekelioğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ablasının ve eniştesi Mehmet Tekelioğlu’nun oğluydu.
Gülcan “Ortaklardan Ali Ekrem aslında Gül Ailesi’ni temsilen ortaktır. Gül Ailesi firmanın gizli ortağıdır” diyordu.
Diğer ortak Sefa Özçelik ise, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Üyesi Abdurrahman Özçelik’in oğluydu. Baba Özçelik bu göreve, Abdullah Gül tarafından 2012 yılında getirildi. Abdullah Gül, bugün Sakarya Üniversitesi’nin çekirdeğini oluşturan akademide asistanken, öğrencilerinden biri de yıllar sonra DDK’ya atayacağı Abdurrahman Özçelik’ti.
Bu “gizlenen” iddiaların sahibi, diğer ortak Hacı Murat Gülcan ise FETÖ üyeliği ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet dahil birçok suçlamayla tutuklandı. Ceza aldı, tahliye edildi.
Ancak…
İddiaları dava konusu oldu.
Örneğin:
Abdullah Gül’e yakınlığıyla bilinen eski AKP milletvekili Tevhid Karakaya Ailesi’ne ait İKK Gıda Limited ŞTİ vardı. Ve FETÖ’den cezalandırılan Gülcan, ortaklarının naylon faturalar karşılığında bu şirkete büyük miktarda nakit aktardığı suçlamasını da yapmıştı.
Ve sonunda...
Vergi müfettişleri bu iddiaları inceledi, rapor hazırladı. Ve gördüler ki; suçlamalar doğruydu; üç önemli isim de sahte faturalar hazırlamıştı.
Şimdi...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın üç ortak hakkında hazırladığı iddianamenin davası görülecek. Bakalım, 26 Ocak 2021’de İstanbul 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayacak duruşmalarda neler ortaya çıkacak...
https://www.gercekgundem.com/guncel/232626/abdullahgulunyegeninecokagirsuclamaortaklariylaberaber
Borsa İstanbul'da devre kesici uygulandı: İşlemler durduruldu!73 izlenme
CHP’li tüm belediyelere şu an müfettiş var, 6 belediyeye ‘operasyon’ bekleniyor!1546 izlenme
Interpol'ün aradığı uyuşturucu baronları Türkiye'de yakalandı30 izlenme
Erdoğan “İstanbul, ihanet edenleri tarihe gömmeyi çok iyi bilir” dedi, akıllara 2017’deki sözleri geldi!55 izlenme
Cenazesinde bile özen yoktu! Minik Narin'e yetişkin tabutu57 izlenme
Boş baklavadan sonra şimdi de 'boş gözleme' satılıyor!45 izlenme
6.2'lik depremin ardından herkesin kafasında aynı soru: Büyük İstanbul depremi yaklaştı mı? Celal Şengör'den flaş açıklamalar72 izlenme
Artışı gizleyemediler: AKP, işsiz ordusu yarattı41 izlenme