Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya X hesabından yapılan açıklamada '3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacak' iddiasının doğru olmadığı aktarıldı.
"ÇALIŞMA VEYA DÜZENLEME BULUNMAMAKTADIR"
Merkezden yapılan açıklamada şöyle denildi:
* "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan '3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacak' iddiası doğru değildir.
* Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), asgari ödemesini yapan kredi kartı kullanıcılarının kartının kullanımına kapatılmasına yönelik bir çalışması veya düzenlemesi bulunmamaktadır.
* Yönetmelik gereği bir takvim yılı içerisinde asgari ödeme tutarı, toplam üç kez ödenmeyen kredi kartları nakit kullanımına kapatılmaktadır. Üst üste üç kez asgari ödeme tutarı ödenmeyen kredi kartları ise hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatılmaktadır.
* Söz konusu kredi kartlarının limitleri, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar arttırılamamakta ve bu tür kartlar nakit kullanımına veya kullanıma kapalı tutulmaktadır. Piyasaların işleyişini bozabilecek spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz."
Sözcü
PKK'dan Öcalan çıkışı: Serbest bırakılmadıkça başka adım atmayacağız5 izlenme
Petlas’ın "Milyarderim" diyen sahibi vergi yüzsüzü çıktı!24 izlenme
Çayırhan’ı almak için gözdeler sıraya girdi24 izlenme
Soylu'dan Sinan Ateş açıklaması: "Azmettiren dahil bütün araştırma yapıldı..."52 izlenme
Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren: "Maalesef Narin’in diş kalıp örneği alınamadı çünkü dişler dökülmüştü"48 izlenme
Kredi Çekmeyi Düşünenler Dikkat! Kredi ve Mevduat Faizlerinde Tarihi Artış!29 izlenme
Enerji ithalatında fatura yüzde 41 arttı!97 izlenme
Şehir hastanelerine 42.5 milyar lira gitti11 izlenme
Van'da kadınlar Rojin için bir araya geldiler, Van Adli Tıp Kurumu önünde basın açıklaması yaptılar
Bakan Soylu Adana Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu
Sedat Peker'den yeni iddialar: 'Yatırım yapacaklar'
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüşme gerçekleştirdi.