FETÖ soruşturması kapsamında TMSF’ye geçen ve İl Özel İdare’ye devredilen bina 2019 yılında AKP’li Giresun Belediyesi tarafından 10 yıllığına ek hizmet binası yapılması için kiralandı.
Kent merkezinde harabe halindeki binanın tadilatı için ilk olarak 10 milyon liralık ihale yapıldı.
210 günde bitmesi gerekirken, 2.5 yıl süren tadilat iş ek ödenekler yapılarak yaklaşık 15 milyon liraya mal oldu.
Belediyenin bir çok servisi geçtiğimiz Ekim ayında ek binaya taşındı. Ancak resmi olarak açılışı yapılmadı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından bugün toplu açılış töreniyle hizmete açılacağı belirtilen ek binanın çatısı, yağan kar nedeniyle çöktü.
Çatıdan düşen parçalar güvenlik nedeniyle merdiven boşluğuna serilen çelik ağlara takıldı. Çatıdan sızan su için yerlere kovalar konuldu.
Binanın son halini gösteren fotoğraflar sosyal medyada paylaşılınca, bu fotoğrafları çeken personel güvenlik kameraları incelenerek tespit edilip hakkında soruşturma başlatıldı.
Diğer taraftan FETÖ’den yargılanan bina sahibi beraat edince, bu binanın da içinde bulunduğu ve el konulan mallarını geri almak için dava açtığı ve davanın devam ettiği belirtildi.
KRT
İçişleri Bakanlığı o belgeyi yayınladı! Süleyman Soylu SBK'nın uçağını kullandı mı?51 izlenme
Altan Öymen hayatını kaybetti11 izlenme
İstanbul Belediye Şehir Tiyatroları'ndan ihraç edilen sanatçılar, görevlerine geri döndü!89 izlenme
Halk Ekmek kuyruğundaki vatandaşlar isyanda "Allah gözlerini doyursun!"61 izlenme
İşten çıkartıldığını söyleyen 5 çocuk babası vatandaş, canlı yayında belediye önünde kendini yaktı!15 izlenme
İşsizlik umutlarını tüketti: Binlerce genç İŞKUR'dan eli boş dönüyor25 izlenme
Mardin kayyumu belediyeyi aile şirketine çevirdi!99 izlenme
AKP’lilere özel, üniversite kantini!199 izlenme
Dolar/TL 28,69 seviyesinde işlem görüyor
“Operasyona İtiraz Edeni İster Gazeteci, İster Milletvekili Olsun Vurun!”
Eyüpsultan'da ikinci 'Cihantimur' vakası: Aynı yerde aynı acı son
Kamuoyu Araştırmacısı Günal Ölçer aktardı: “Ölü seçmenin yerine oy kullanıldı. 22 bin 46 kişi!”