Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türkİş), 2022 Temmuz’a ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.
Buna göre temmuzda dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Haziran'daki 6 bin 391 TL seviyesinden 6 bin 839 TL seviyesine yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 TL’den 22 bin 278 TL’ye yükseldi.
Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti ise Temmuz'da 8 bin 929 TL'ye yükseldi.
Böylece Temmuz ayı için net 5 bin 500 TL olarak belirlenen asgari ücretle açlık sınırı arasındaki fark 1339 TL oldu.
Dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 7,01 oranında gerçekleşti. Yıllık artış yüzde 128,44 olarak hesaplandı. Yılın başından bu yana gıda harcamalarındaki değilim oranı ise yüzde 66,90 oldu.
Aylık bazda peynir yüzde 10 kuzu eti fiyatı yüzde 10, balıketi yüzde 12, yumurta yüzde 26, nohut yüzde 14, kuru fasulye yüzde 12 yeşil mercimek yüzde 8 zamlandı. Dana eti fiyatı, kurban bayramı sebebiyle oluşan talep azalması nedeniyle yüzde 2 azaldı.
Hamas'ın liderlerinden Musa Ebu Marzuk. Hiçbir sivili öldürmedik, rehineleri serbest bırakacağız ama önce çatışmaların durması gerekiyor.34 izlenme
AKP müşahitleri AKP aleyhine hata yapıldığını gösteren tutanak imzalatmaya çalışıyorlar!301 izlenme
CHP'den Atatürk teklifi363 izlenme
Zorla AKP üyeliği: Bu fişleme değil mi?103 izlenme
O savcı, bakan yardımcılığına atandı!71 izlenme
Buğdaydaki artış ekmek fiyatlarına nasıl yansıyacak?28 izlenme
Bloomberg'den bomba iddia! Erdoğan-Trump görüşmesinin ardında milyarlarca dolar mı var?20 izlenme
Bir rezalet daha! '128 milyar dolar nerede?' afişi için tuhaf kaldırılma gerekçesi!71 izlenme
Halkbank’a milyar dolarlık ceza yolda
İmamoğlu’ndan kitap eleştirisine yanıt: O kitap beş yıldır İBB sitesinde
Bakan Koca açıkladı: 14.494 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.270.101'e, can kaybı 21.879’a yükseldi!
Dünya basını Rusya-Ukrayna krizini nasıl gördü?