Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türkİş), 2022 Temmuz’a ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.
Buna göre temmuzda dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Haziran'daki 6 bin 391 TL seviyesinden 6 bin 839 TL seviyesine yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 TL’den 22 bin 278 TL’ye yükseldi.
Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti ise Temmuz'da 8 bin 929 TL'ye yükseldi.
Böylece Temmuz ayı için net 5 bin 500 TL olarak belirlenen asgari ücretle açlık sınırı arasındaki fark 1339 TL oldu.
Dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 7,01 oranında gerçekleşti. Yıllık artış yüzde 128,44 olarak hesaplandı. Yılın başından bu yana gıda harcamalarındaki değilim oranı ise yüzde 66,90 oldu.
Aylık bazda peynir yüzde 10 kuzu eti fiyatı yüzde 10, balıketi yüzde 12, yumurta yüzde 26, nohut yüzde 14, kuru fasulye yüzde 12 yeşil mercimek yüzde 8 zamlandı. Dana eti fiyatı, kurban bayramı sebebiyle oluşan talep azalması nedeniyle yüzde 2 azaldı.
Yer Kadıköy, halk işte bu halde! 'Lütfen yardım edin, lütfen birileri yardım etsin. Yok mu yardım eden?'114 izlenme
Tarih verildi: EPDK'den 'elektrik fiyatları' için yeni karar!93 izlenme
Sayıştay: AVM tabela geliri İBB’nin olmalı96 izlenme
Özgür Özel'den 23 Nisan mesajı: "Milletin üzerinde hiçbir güç tanımadan yolumuza devam etmekte kararlıyız!"22 izlenme
Bu ameliyat meme kanserinin izlerini onarıyor23 izlenme
Elektrik ve doğalgaz zammı isyan ettirdi: "Soygunu sonlandırın!"30 izlenme
AKP’li belediyeden AKP’li isme milyonluk ihale!37 izlenme
Düzenli Olarak İnternet Kullanmak, Bunamayı Azaltıyor27 izlenme
CHP'ye iftira atmıştı: AKP'li dönemde belediye olmayan araştırmaya para ödemiş!
AKP'li kadından skandal sözler! 'Tayyip'i sevmeyen bu ülkede yaşamasın! Yok simit yiyemiyorlarmış, zıkkımın kökünü ye!'
Sedat Peker'den 10 bin dolar aldığı iddia edilmişti, Erdoğan'ın en yakınındaki isimden itiraf gibi açıklama
İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu: Yoğunluğun şubattan itibaren azalacağını tahmin ediyoruz