Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türkİş), 2022 Temmuz’a ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.
Buna göre temmuzda dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Haziran'daki 6 bin 391 TL seviyesinden 6 bin 839 TL seviyesine yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 TL’den 22 bin 278 TL’ye yükseldi.
Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti ise Temmuz'da 8 bin 929 TL'ye yükseldi.
Böylece Temmuz ayı için net 5 bin 500 TL olarak belirlenen asgari ücretle açlık sınırı arasındaki fark 1339 TL oldu.
Dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 7,01 oranında gerçekleşti. Yıllık artış yüzde 128,44 olarak hesaplandı. Yılın başından bu yana gıda harcamalarındaki değilim oranı ise yüzde 66,90 oldu.
Aylık bazda peynir yüzde 10 kuzu eti fiyatı yüzde 10, balıketi yüzde 12, yumurta yüzde 26, nohut yüzde 14, kuru fasulye yüzde 12 yeşil mercimek yüzde 8 zamlandı. Dana eti fiyatı, kurban bayramı sebebiyle oluşan talep azalması nedeniyle yüzde 2 azaldı.
CHP'li belediyelere operasyon: Beş belediye başkanı hakkında gözaltı kararı27 izlenme
Gezi tutukluları için Taksim Dayanışması'ndan çağrı: İnsan onuruna aykırı uygulamalara engel olun!45 izlenme
Gazeteciye, 'IŞİD Ankara'da kız çocuğu sattı' haberinin ardından tehdit telefonu!200 izlenme
İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabı kapatıldı27 izlenme
Ekonomide yeni rekor: Enflasyonda Arjantin’i de geçeceğiz!24 izlenme
Şeker yine karaborsaya düştü!48 izlenme
Meyve dolu zeytin ağaçları gözlerinin önünde küle döndü! "Varım yoğum burasıydı bittim ben"22 izlenme
‘Demir Kubbe’ aşıldı: Lübnan’dan fırlatılan roket İsrail’e düştü!57 izlenme