Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Engin Polat’ın tahliyesine ilişkin, “Bir kişinin tutuklu yargılanması onun suçlu olduğu anlamına gelmeyeceği gibi, tutuksuz yargılanması da onun suçsuz olduğu anlamına gelmez. Bırakalım yargı işini yapsın. Dışarıdan dosyadaki delilleri bizim değerlendirmemiz söz konusu olamaz. Görülmekte olan bir davada yargı eninde sonunda en doğru kararı verir. Yargı mensuplarımıza güvenelim” açıklamasını yaptı.
Yılmaz Tunç ‘parmak sallama’ polemiğine ilikin ise şunları söyledi:
“Yargının tarafsız ve bağımsız olduğunu hep ifade ediyorum. Görülmekte olan bir dava ile ilgili olarak yargılama yapanlara yönelik sözler sarf ederseniz tehlikeli bir durum ortaya çıkar. Bunun bir yaptırımı var. Burada sayın Özgür Özel’in kendi belediye başkanının, yargıya yönelik parmak sallamasına ‘Onun yanındayız’ demesi bir talihsizlik. Bunlar eski Türkiye manzaralarıdır. Buradan bir siyasi kazanç sağlamaya çalışanların boşuna bir beklenti içinde olduğunu söylemek istiyoruz. Milletin yargısını yıpratmayalım. Yargımızın yıpratılmasına da müsade edemeyiz.”
TEĞMENLERİ HEDEF ALAN ERDOĞAN’A DESTEK
Teğmenleri hedef alan Erdoğan’a destek veren Tunç şu ifadeleri kullandı:
“Kanunen yapılan yemin bellidir. Yürürlükten kaldırılan yeminin edilmesi kamuoyunda tartışma yaratmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız doğru olmadığını ifade etti. Kanunen yapılmış yeminden sonra kanundan kaldırılan yapılması tabii ki de soruşturuluyor. Gerekli incelemeler yapılacak.”
Kaynak: TELE1
Anafartalar Zaferi'nin 105. yılı136 izlenme
Antalya'da Atatürk büstüne ve heykeline saldıran kişi gözaltına alındı!95 izlenme
İsa Aras Mersinli'nin Arjantin'deki arkadaşı konuştu! Polis babasının tabancası ve kıyafetleri ile poz vermiş46 izlenme
Maaşı 74 Bin TL olan RTE dalgasını geçiyor ! 'Et fiyatlarının artması, refah seviyesin artmasından ve talepte yaşanan yükselişten kaynaklanıyor !'836 izlenme
AKP'de istifa etmek isteyenler kandırılıyor mu? İstifaların önüne geçmek için farklı taktikler!184 izlenme
Depremzede su altında, başkan şemsiye altında37 izlenme
Aziz İhsan Aktaş soruşturmasında kime ne kadar hapis istendi?28 izlenme
Barkey hedefini açıkladı! Erdoğansız Türkiye670 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu cezaevinden seslendi: "O günü unutmayın unutturmayın"
Enkazı inceleyen jeofizik mühendisi: Yatay demirler eksik
Melih Gökçek Ankara'yı bakın nasıl parsel parsel peşkeş çekmiş ! Kim bu Korkutata ailesi ?
CHP'li İnan Güney, yılbaşı süslemelerini eleştiren AKP’lilere arşivden faturayı çıkardı 760 Bin lirayı sordu! “Madem Noel kötü, bu harcama neden yapıldı?”