YSK, İstanbul’da büyükşehir seçimini iptal etti.
İptalin ardından mazbatası da iptal edilen Ekrem İmamoğlu lehine diğer adaylar çekilmeye başladı.
Çekilenler arasında Demokratik Sol Parti’nin (DSP) adayı Muammer Aydın, Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) adayı Zehra Güner Karaoğlu, Emekçi Hareket Partisi’nin (EHP) desteğiyle bağımsız aday olarak yarışan Özge Akman ve bağımsız aday Aysel Tekerek yer aldı.
Böylece 45 bin 259 seçmenin desteğini alan 4 aday İmamoğlu lehine yarıştan çekilmiş oldu.
İstanbul seçimlerinde büyükşehir adayı Zehra Güner Karaoğlu 10 bin 492 oy alan TKP’den sonra 2 bin 437 oy alan bağımsız aday Özge Akman da Ekrem İmamoğlu lehine seçimden çekildiğini açıkladı.

Destekledikleri bağımsız aday Aysel Tekerek bin 520 oy alan Türkiye Komünist Hareketi de seçime katılmayacağını duyurdu.
Bugün DSP’nin adayı Muammer Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla seçimden çekildiğini duyurmuştu.
Parti Meclisi’nden de İstanbul’da aday göstermeme kararı çıkmasının ardından açıklama yapan Aydın, “Adaylıktan istifa ettim. Partimiz başka aday göstermiyor. Ekrem İmamoğlu bizim için İstanbul Belediye Başkanıdır” dedi.
Yani şimdiye kadar 45 bin 259 seçmenin desteğini alan 4 aday İmamoğlu lehine yarıştan çekilmiş oldu.
https://www.abcgazetesi.com/adaylarbirerbirercekildiekremimamoglunatam45binsecmen14927
Melih Gökçek’in ‘jelibon rezervi bulundu’ sözlerine vatandaşlardan ilginç yorumlar geldi! ‘Avrupa'yı dize getirmemiz lazım’111 izlenme
İşsizlik yok diyenler Kilis'teki bu kuyruğa iyi baksın !227 izlenme
Ziraat Bankası’ndan ‘tahsil edemediği’ 1.6 milyar dolarlık krediye ilişkin açıklama117 izlenme
İYİ Parti'den yeni Erdoğan videosu! 'Tek adam rejimi sunar: Demokrasi masalı'57 izlenme
CHP’den telefon borçlularını sevindirecek teklif66 izlenme
'Cinci' Dalgalı hakim karşısında: "Birşeyler yazıyormuş gibi yaptım, kendimde değildim"101 izlenme
Öldürülen 6 yaşındaki Şirin cinsel istismara uğramış!45 izlenme
Bayramın ilk günün bilançosu belli oldu: 16 bin acemi kasap yaralı!42 izlenme