Seçim sonuçlarının ‘milli iradenin göstergesi’ olarak kabul edilmesi gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, ‘Milli Uyanış başlamıştır’ sözlerine yer verildi.
ADD’nin açıklaması şöyle:
‘EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR’
Kurtarıcımız ve Kurucumuz, Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, milli egemenlik vurgusu her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır.
Demokratik, laik, sosyal, üniter devlet yapısı ve hukukun üstünlüğü esasları Atatürk Devrimi’nin kazanımlarıdır. Bu kazanımlar sayesinde, ülke yönetimine gelenler, maalesef, işlerine geldiği gibi “Mili İrade” yorumunda bulunmaktadır.
16 Nisan 2017 Referandumunu unutmadık. Zorlama farkla, rejim ve yönetim sistemi tümüyle değiştirilmiştir. Referandumu; “atı alan Üsküdar’ı geçti” diyerek değerlendiren siyaset kurumu, haklı tepkileri “Milli İrade” beyanlarıyla susturmaya çabalamıştır.
Hiç şüphesiz, Milli İrade; çocuk oyuncağı değildir. 2. Cumhurbaşkanımız, Lozan Kahramanımız İsmet İnönü; “sükûnetle ve sulh yoluyla iktidarı devir ediyorum. Bundan daha büyük mutluluk var mı?” diyebilmiştir. Her fırsatta İnönü’ye saldıranların şimdi utanmalarını ve özür dilemelerini beklemekteyiz.
Seçim sonuçlarını, Milli İradenin önemli bir göstergesi olarak kabul edilmesini talep ediyoruz. Bizler, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” sözünün kıymetli bir yol gösterici olduğuna inanmaktayız. Milli Mücadelemizin 100. Yılında Milli Uyanış başlamıştır.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU
Emekli maaş farkının hesaplara yatacağı tarih belli oldu79 izlenme
Kütahya’da sayım bitti, sonuç değişmedi: CHP yeniden kazandı!46 izlenme
YENİ Parti yüzde 34'le birinci: En son yapılan ankette AKP'ye atılan fark belli oldu18 izlenme
AKP iktidarında bunu da gördük: BDDK personeline her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği adıyla geçim tazminatı!52 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde kritik gelişme: MHP’li eski Milletvekili Olcay Kılavuz da 'şüpheli' oldu52 izlenme
Rusya, Ukrayna ordusuna ait S-300 hava savunma sistemini vurdu!105 izlenme
Ağır yenilgiyle seçimi kaybeden Binali Yıldırım’ın ağladığı anlar !676 izlenme
Ukrayna'nın Lviv kenti, Rusların roketli saldırılarından sonra görüntülendi!90 izlenme
Bakan Fidan “üretim başlayamayacak" demişti: Endonezya’ya satılan KAAN’lar ne olacak?
'Tasarruf', Diyanet'e uğramıyor: Bütçesi %34 artışla 10,5 milyar liraya çıkarılacak!
Muğla Valiliği'nin 'yandaşlık' ısrarı; tepki çeken tweet sabitlendi
Rusya Ukrayna'nın Harkov bölgesinde sivil yerleşim yerlerini vurdu!