Büyükçekmece Adliyesi Emanet Bürosu'nun soyulmasına ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı.
Adli emanet kasasından çalınan 25 kilo altın ve 50 kilo gümüşe bir süre önce yapılan altın kaçakçılığı operasyonunda el konulduğu anlaşıldı.
Zanlı Erdal Timurtaş'ın 2021 yılında atanarak işçi kadrosunda çalışmaya başladığı öğrenildi.
Olay, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Emanet Bürosu'ndan sorumlu Cumhuriyet Savcısı'nın 1 Aralık günü yaptığı olağan denetimde ortaya çıktı.
Büroda görevli işçi Erdal Timurtaş'ın bir süredir işe gelmediğini tespit eden savcı, anahtarı ve sorumluluğu Kemal Demir isimli katipte bulunan kasayı açtırdı.
Kasanın açılması üzerine içerisini boş olduğu görüldü. Emanet Büro'da işçi olarak çalışan Erdal Erdal Timurtaş'ın 25 kilo altın ve 50 kilo gümüş çalarak kayıplara karıştığı belirlendi.
Bir süredir işe gelmediği anlaşılan Timurtaş'ın eşi ve çocuklarıyla birlikte İngiltere'ye gittiği tespit edildi.
Şüpheli Erdal Timurtaş ve eşi hakkında yakalama kararı çıkartılırken, Kemal Demir isimli katip de gözaltına alındı.
Adli emanetten çalınan altınlara göçmenlere yönelik altın kaçakçılığı operasyonda el konulduğu ortaya çıktı.
Adli emanet bürosunda yapılan sayımda şu ana kadar 9 bin 906 gram altın, 49 adet reşat altın, 438 adet kolye, 66 gram küpe, 5 kilo altın, 7 adet arma altın, 167 adet tam altın, 606 adet bilezik, 1 kilo 477 gram bilezik, 376 adet yarım altın, bin 328 adet çeyrek altın, 40 adet cumhuriyet altın, 2 bin 701 gram takı, 487 adet ata altın, 6 adet gremse altın ve 50 kilo gümüş olmak üzere toplam 25 kilo altın50 kilo gümüşün çalındığı tespit edildi.
Çalınanların değerinin yaklaşık 147 milyon TL olduğu belirlendi.
Hırsızlık zanlısı Erdal Timurtaş'ın 2021 yılında sürekli işçi statüsünde atamasının yapıldığı ve Büyükçekmece Adliyesi'nde çalışmaya başladığı öğrenildi.
Kendi halinde sessiz bir çalışan olarak nitelendirilen Timurtaş'ın olaydan sonra arkadaşlarına "Malları sattım, Allah çarşınıza pazar versin" diyerek mesaj attığı iddia edildi.
NEFES
Yandaş yazar Prof. Naci Görür'ü hedef aldı! 'Höst efendi, höst; #deprem Allah'tan gelir'88 izlenme
AKP döneminde İBB araçları AKP'lilere verilmiş! Seçim için özel tahsis!30 izlenme
Diyarbakır'da şok görüntüler! Maskesiz genç kız, yolda yürüyen maskeli öğrencinin yüzüne tükürdü!99 izlenme
İki ekonomistten 'ortak' dolar tahmini: 'Böyle devam ederse yakında 30 lira olacak!'54 izlenme
Sosyal medya platformu X'ten Türkiye kararı43 izlenme
Rüşvet parasıyla hac! Kadın öğretmenlere şantaj…64 izlenme
Genco Erkal'ın Atatürk paylaşımına beğeni yağdı: Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa!60 izlenme
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? AKP kulislerinde konuşulan rakam ortaya çıktı44 izlenme
AKP, buğday ithalatında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı!
800 emekçi greve çıkınca valilik yasak getirdi! İşçilerin maaşını ödemeyen o şirket altı milyar ciro yapıp neredeyse vergi ödememiş!
'Milletin cebinden 1 kuruş çıkmayacak' dediler, sadece 1 yılda 2 köprü için milletin cebinden 2 milyar 685 milyon TL çıktı !
Aksaray’da trafikte kadına şiddet! Kapısını açıp saldırdı