Bir hakimin, zabıt katibine yönelik cinsel taciz ve ihlalleri adliyeyi karıştırdı; şikayetler sonrası Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) harekete geçti.
Ekran Haber'de yer alan habere göre; bir hakim, zabıt katibine "Yoruldun mu, masaj yapayım?" diyerek omuzlarını sıkmaya başladı. Omuzlarının sıkılmasından rahatsız olan katip, "Hakim Bey ne yapıyorsunuz, rahatsız oluyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.
Ayrı ayrı tarihlerde yine iddiaya göre hakimin, zabıt katibinin saçlarını okşadığı, fiziksel temasta bulunmaya çalıştığı şikayete konu soruşturma evrakına yansıdı.
Bir başka iddiaya göre; zabıt katibi duruşma salonunda hazır bulunmadı. Bunun üzerine hakim, zabıt katibini arayıp bir dakika içinde duruşma salonunda olması gerektiğini söyledi.
Bu da yetmezmiş gibi bir de telefonda geri sayım yaptı. Zabıt katibinin duruşma salonuna geç kalması üzerine katibi tek ayak cezasıyla cezalandırdı.
Zabıt katibinin, “Hakim Bey çocuk muyuz? Neden tek ayak üstünde bekliyorum” diye sorduğu, bunun üzerine hakimin, “Ben böyle istiyorum” şeklinde cevap verdiği soruşturma evrakına girdi.
Zabıt katibi, yaşanan olayların ardından görev yerinin değiştirilmesi talebinde bulundu. Ancak hakim, katibin yer değiştirme dilekçesini yırtıp attı. Bunun üzerine zabıt katibi, bir dilekçe daha yazdı.
Hakim, dilekçeyi Adalet Komisyonu Başkanlığına göndermek üzere kabul etti. Sonra da iddiaya göre Adalet Komisyonu Başkanlığı'na, zabıt katibinin görevini yerine getirirken gerekli özen ve yükümlülüğü yerine getirmediğini, çok sayıda hatalı işlem yaptığını belirterek olumsuz görüş bildirdi ve zabıt katibinin bir başka adliyede görevlendirilmesinde rol oynadı.
Tüm bu yaşananların ardından, Hakimler ve Savcılar Kurulu harekete geçti. Birinci Daire, Bakan oluruyla hakim hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldı.
Müfettişler, söz konusu iddiaların doğru olup olmadığını araştırdı ve raporunu tamamladı. Rapor, İkinci Daireye gönderildi.
Bu süreçte hakim bulunduğu adliyeden doğuda bir başka adliyeye görevlendirildi.
İkinci Daire, ilgili Hakim hakkındaki iddiaları değerlendirmek üzere toplandı. Daire, söz konusu iddialara karşılık hakimin savunmasının alınmasına karar verdi.
Sözcü
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 'Epstein' iddialarına yönelik soruşturma15 izlenme
‘Sakıncalı’sın deyip görevine son verdiler!236 izlenme
AKP'li belediye boğaz manzaralı arsaları satışa çıkarıyor!41 izlenme
Soykan: 'Peker her şeyi göze aldığını belirtiyor'42 izlenme
İngiltere'ye yasa dış göç rekor kırdı: Türklerin sayısı Suriyelilerden fazla!52 izlenme
'Yenidoğan Skandalı'nın ardından... İYİ Partili Çömez'den çarpıcı iddia!34 izlenme
Samsun'da, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde Cuma namazına giden gençler, hutbede Gazi Mustafa Kemal Atatürk anılmayınca tepki gösterdi42 izlenme
Kağıt üzerinde durduruldu denizde devam etti: Türkiye'den İsrail'e 456 gemi seferi27 izlenme
Kılıçdaroğlu, 'Hain Kemal' sloganlarına sinirlendi, kendisini Atatürk'e benzetti
Seçim sonuçlarını doğru tahmin eden SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, son 10 günü işaret etti: "Anketler değişti"
Özgür Özel Erdoğan’ın 'hazmedemediler' sözlerine cevap verdi: "Üstümüze alınmıyoruz"
Mersin'de Covid-19 pozitif olan öğrencilerin derse girmesinin ardından tüm sınıf karantinaya alındı!