"Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü"ne yönelik 78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı davada Mahkeme Heyeti kararını açıklandı.
Görülen karar duruşmasında, mahkeme, sanık Oktar'a bireysel 10 ayrı suçtan 1075 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
Adnan Oktar cemaatine yönelik yargılamaya 17 Eylül 2019 tarihinde başlayan mahkeme heyeti, son celsede kararını açıklamak üzere duruşmayı bugün görülmek üzere ertelemişti.
EL SALLADILAR
Duruşmaya, tutuklu sanık Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda tutuklu ve tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada taraf avukatları ve müştekiler de yer aldı.
Tutuklu sanıklar duruşma salonuna getirilirken, tutuksuz sanıklar ve izleyiciler el salladı. Tutuklu sanık Adnan Oktar da el sallayarak karşılık verdi. Jandarma ekipleri duruşma salonu içerisinde ve dışında yoğun güvenlik önlemi aldı. Duruşma sanıklara son sözlerinin sorulmasıyla başladı. Sanıklar, son sözlerinde beraatlerini talep etti.
OKTAR’A 1075 YIL HAPİS
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Adnan Oktar’ın “Suç işlemek amacıyla suç örgütü kurma", "Askeri casusluk", "FETÖ üyesi olmamakla birlikte FETÖ’ye yardım", "Birden fazla çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "Birden fazla kişiye karşı nitelikli cinsel istismar","Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "Eziyet" ve "Kişisel verilerin kaydedilmesi" gibi birçok suçtan toplam 1075 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.
NE OLMUŞTU
Adnan Oktar cemaatine 11 Temmuz 2018 yılında operasyon yapılmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 8 Temmuz 2019'da iddianamesini hazırlamıştı.
Cumhuriyet savcısı 13 Kasım 2020'de mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, Adnan Oktar'ın, 150 yıldan bin 365 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.
Oktar'a şu suçlar yöneltilmişti:
"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", 20 kişiye karşı "birden fazla kişiyle birlikte ve silah tehdidiyle cinsel saldırı", 7 kişiye karşı "birden fazla kişiyle birlikte cebir ve tehditle çocuğun cinsel istismarı", "suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak silahla tehdide azmettirme", 15 kişiye karşı "örgüt amaç ve faaliyetleri doğrultusunda kişisel verilerin kaydedilmesi", 5 kişiye karşı "kişisel verilerin kaydedilmesi", 2 kişiye karşı "kendisini savunmayacak durumda birine karşı silahla cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", 12 kişiye karşı "cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", 7 kişiye karşı "örgütün korkutucu gücünden yararlanarak eğitim ve öğrenim hakkının engellenmesi", 2 kişiye karşı "eziyet", "siyasal ve askeri casusluk suçuna teşebbüs", "özel belgede sahtecilik", "resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek", "nitelikli dolandırıcılık" ve "kaçakçılık".
https://odatv4.com/adnanoktarvekediciklericinkararcikti11012117.html
AKP’li isimden partisini karıştıracak ‘yerel seçim’ iddiası32 izlenme
Ziraat Bankası yöneyim kurulu üyelerine fazladan 3.1 milyon lira ödedi!37 izlenme
CHP'den 9 Mart'ta başlayacak İBB davası öncesi flaş hamle: Özgür Çelik tek tek anlattı11 izlenme
Bir içki grubuna daha zam geldi22 izlenme
Suudi Arabistanlı dev şirketi Türkiye'den çekiliyor: Nedeni ağızları açık bıraktı, 200 kişi işsiz kalacak27 izlenme
Canan Kaftancıoğlu’ndan montajlı fotoğrafa yanıt: Yakışmış152 izlenme
Sağlık Bakanlığı corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 332.382’ye, can kaybı 8.722’ye yükseldi!65 izlenme
Kortizon hangi hastalıklarda kullanılır?29 izlenme
Kadın teğmen tecavüz edilmekle tehdit edilmişti. Yargıdan skandal karara tepkiler sonrası U dönüşü
Yol yarım, ödeme tam, kamu zararı tavan!
Erdoğan’ın miting yaptığı meydanda CHP’ye izin verilmedi!
‘Üniversiteler fuhuş evi’ diyen Ebubekir Sofuoğlu’ndan tepki çeken bir paylaşım daha!