"Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü"ne yönelik 78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı davada Mahkeme Heyeti kararını açıklandı.
Görülen karar duruşmasında, mahkeme, sanık Oktar'a bireysel 10 ayrı suçtan 1075 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
Adnan Oktar cemaatine yönelik yargılamaya 17 Eylül 2019 tarihinde başlayan mahkeme heyeti, son celsede kararını açıklamak üzere duruşmayı bugün görülmek üzere ertelemişti.
EL SALLADILAR
Duruşmaya, tutuklu sanık Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda tutuklu ve tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada taraf avukatları ve müştekiler de yer aldı.
Tutuklu sanıklar duruşma salonuna getirilirken, tutuksuz sanıklar ve izleyiciler el salladı. Tutuklu sanık Adnan Oktar da el sallayarak karşılık verdi. Jandarma ekipleri duruşma salonu içerisinde ve dışında yoğun güvenlik önlemi aldı. Duruşma sanıklara son sözlerinin sorulmasıyla başladı. Sanıklar, son sözlerinde beraatlerini talep etti.
OKTAR’A 1075 YIL HAPİS
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Adnan Oktar’ın “Suç işlemek amacıyla suç örgütü kurma", "Askeri casusluk", "FETÖ üyesi olmamakla birlikte FETÖ’ye yardım", "Birden fazla çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "Birden fazla kişiye karşı nitelikli cinsel istismar","Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "Eziyet" ve "Kişisel verilerin kaydedilmesi" gibi birçok suçtan toplam 1075 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.
NE OLMUŞTU
Adnan Oktar cemaatine 11 Temmuz 2018 yılında operasyon yapılmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 8 Temmuz 2019'da iddianamesini hazırlamıştı.
Cumhuriyet savcısı 13 Kasım 2020'de mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, Adnan Oktar'ın, 150 yıldan bin 365 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti.
Oktar'a şu suçlar yöneltilmişti:
"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", 20 kişiye karşı "birden fazla kişiyle birlikte ve silah tehdidiyle cinsel saldırı", 7 kişiye karşı "birden fazla kişiyle birlikte cebir ve tehditle çocuğun cinsel istismarı", "suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak silahla tehdide azmettirme", 15 kişiye karşı "örgüt amaç ve faaliyetleri doğrultusunda kişisel verilerin kaydedilmesi", 5 kişiye karşı "kişisel verilerin kaydedilmesi", 2 kişiye karşı "kendisini savunmayacak durumda birine karşı silahla cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", 12 kişiye karşı "cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", 7 kişiye karşı "örgütün korkutucu gücünden yararlanarak eğitim ve öğrenim hakkının engellenmesi", 2 kişiye karşı "eziyet", "siyasal ve askeri casusluk suçuna teşebbüs", "özel belgede sahtecilik", "resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek", "nitelikli dolandırıcılık" ve "kaçakçılık".
https://odatv4.com/adnanoktarvekediciklericinkararcikti11012117.html
Vatandaş pilav yerine zam yiyecek: Yerli yüzde 100, ithal yüzde 153 arttı!56 izlenme
Marketlerde yeni zam dalgası: A'dan Z'ye tüm ürünlerin fiyatı değişti23 izlenme
Türkiye'de günde 395 Suriyeli bebek dünyaya geliyor!117 izlenme
Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında soruşturma51 izlenme
Erdoğan'ın sepeti bugün 5 katına çıktı21 izlenme
DHA, ‘Patronaj baskısına maruz kaldım’ diyen muhabiri iş başı yapmaya davet etti29 izlenme
Köprü ve otoyollara büyük zam kapıda!29 izlenme
Nureddin Nebati Bakan oldu ama ticaretten kopamıyor!66 izlenme
AKP’li Özlem Zengin başsağlığı diledi, sosyal medyadan tepki yağdı
Sedat Peker adına Ramazan kolisi hazırlayanlar karakola götürüldü! Aralarında Peker’in evine düzenlenen saldırıda yaralanan isim de var
Hedefleri Atatürksüz Çanakkale
Bir AKP'linin dramı 'Evdekiler hep CHP'li' dedi intihar etmeye kalktı !