Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) 31 Aralık’ta Elektrik ve Enerji bölümü 'Alternatif Enerji Kaynakları Teknoloji' bölümü için açılan öğretim görevlisi ilanı, kamuoyunda tartışmalara yol açacak gelişmelere sahne oldu. Edinilen bilgilere göre, ilan şartları “Doğal Kaynaklar Yönetimi” yüksek lisansı yapmış olma ve 5 yıl eğitim verme deneyimi gibi son derece spesifik kriterler içeriyordu. Bu kriterleri sadece tek bir adayın karşılaması, ilan sürecinin şeffaflığı konusunda soru işaretleri doğurdu.
Söz konusu kadroya Dilek Ç. isimli kişinin hak kazandığını duyuruldu. Kanal17'nin haberine göre Yükseköğretim Kurulu (YÖK) sisteminde yapılan tez sorgulaması, adayın aslında okul öncesi öğretmeni olduğunu ortaya koydu. Bu durum, “Doğal Kaynaklar Yönetimi” alanındaki uzmanlık ve ilan şartlarının uyuşmadığı yönündeki eleştirileri beraberinde getirdi.


Üstelik iddialar bununla da sınırlı değil. Edinilen bilgilere göre, Dilek Ç.’nin eşi 1915 Çanakkale Köprüsü’nde yönetici pozisyonunda görev yaptığı da iddialar arasında yer alıyor.
CHP'den Pendik için itiraz: Oylar yeniden sayılsın38 izlenme
İnan Güney'in ifadesi ortaya çıktı: Dikkat çeken İmamoğlu sorusu!120 izlenme
Türkiye’nin konuştuğu davaya ünlüler ne tepki verdi? Narin için hepsi tek yürek oldu50 izlenme
Berat Albayrak gitti, ATV AKP'yi eleştirip muhalefete başladı!82 izlenme
Yasak aşk skandalı sonrası Esra Erol sessizliğini bozdu! Dikkat çeken 'toplum' açıklaması46 izlenme
Adana'da sağlık çalışanları yine darp edildi!48 izlenme
Çiftçiyi şimdi de ‘büyümeyen tohum’ vurdu42 izlenme
Vaka sayıları artıyor! Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Hiçbirimiz güvende değiliz!78 izlenme
Ekonomistler yeni asgari ücreti değerlendirdi: "Ağrı kesici olabilir ancak"
Türkiye bu sorunun cevabının peşinde! "500 bin liralık rüşveti kim aldı, kimler yedi?"
‘Yap-işlet-devret’me sistemi! 2024’te devredilmesi gereken işletmeler için bu tarih 2028’e kadar uzatılacak
Bakanın aile şirketi iflas mı etti?