Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), geçen yıl depremle ilgili donanım ve cihaz eksikliklerini gidermek için çıktığı 5 ihale çeşitli gerekçelerle iptal edildi. Ancak kurum çeşitli broşürler bilgi kartları bastırdı, afet çantası hazırlattı.
AFAD peluş bebeği de yaptırdı, AFAD logolu anahtarlık, bardak altlığı ile gazoz açacağı da satın aldı. Ünlümedyatik sanatçılarla afet ve acil durumlar içerikli 32 çekim yapıldı, beş kamu spotu çekildi. Bunlar için paralar döken AFAD, 11 Mayıs 2022'de Gençler ve gönüllüler yarışıyor etkinliği için ihale düzenledi. 612 bin TL ödedi.
26 Nisan 2022'de termos bardak satın aldı. 605 bin TL ödedi. 28 Mart 2022'de tişört ve şapka satın aldı. 640 bin TL ödedi. AFAD Gönüllülerinin Taleplerinin Alınması, Değerlendirilmesi ve Cevaplanması Organizasyonu için 30 Mart 2022'de 585 bin TL ödedi.
AFAD'ın tanıtım için milyonlarca TL harcadığı saptanırken, aralarında deprem ivmeölçer cihazı, deprem gözlem istasyonu, deprem kayıt cihazı gibi depremle ilgili donanım ve cihaz eksikliklerini gidermek için 2022 yılında çıktığı 5 ihaleyi iptal etti. Gerekçeleri arasında ‘Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin ve yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması' gösterildi.
Sözcü
Meclis lokantasına zam geldi, en pahalı yemek 25TL!26 izlenme
Cemal Enginyurt, kendisine trolleriyle hakaret ettirdiğini iddia ettiği Melih Gökçek'e ağzına geleni söyledi!30 izlenme
Milletin parasını iç edecekler: Taşıt Tanıma skandalında Çeçen'in deposu dolacak24 izlenme
Çin'e gönderilirken Halkalı'da bulunan trenin arkasından tanıdık isim çıktı: Fatih Erdoğan66 izlenme
Son yapılan tüm anket sonuçlarından AKP için bir ‘ilk’ çıktı: Sürekli eriyor!32 izlenme
Gökçek’in kanalında ‘fuhuş’ soruşturması17 izlenme
Bir sigara grubuna daha zam!53 izlenme
Emekliler için Cumhuriyet İkramiyesi ne kadar olacak? TÜED'den açıklama27 izlenme
İBB ve KİPTAŞ'ın geçmiş projelerinde çalışan firmaya haciz
AKP'li Alpay Özalan'ın eski danışmanının sözleri gündem oldu: "İki kelimeyi bir araya getiremez. Her sözü bana ait"
ABB'den Osman Gökçek'in 'bardak ihalesi' iddialarına sert yanıt: "Hırsıza hırsız olduğunu unutturmayacağız!"
Erdoğan’dan İstanbul açıklaması:14 bin oyla seçimi kazandım demeye hiç kimsenin hakkı yok