Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından 11 kentte yıkım yaşandı. On binlerce insan hayatını kaybetti. AFAD zamanında enkazların başında olamadı. Bazı deprem bölgelerine 48 saat gidilemedi.
Depremin onikinci, onüçüncü gününde enkaz altından kurtarılanlar oldu. "Bu çalışmalar zamanında yapılsa belki de çok sayıda yurttaş sağ olarak enkaz altından çıkarılacaktı" değerlendirmeleri yapıldı.
AFAD'ın atıl ve hantal kalması eleştiri yağmuruna tutuldu. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AFAD'ın nasıl bu hale geldiğini anlattı.
AKP NE YAPIYOR?
Karabat, depremin üzerinden haftalar geçmesine rağmen halen gidilemeyen köyler olduğunu belirterek, "Peki, AKP ne yapıyor? Gerçekleri söylüyorum diye bana dava üzerine dava açıyor." dedi.
"Ne depreme hazırlık var, ne de sonrasına... Akrabaların doldurulduğu AFAD’ın kriz yönetimi çok yetersiz kaldı. Kamu bankaları da aynı durumda. Ziraat, Vakıf ve Halkbank’ın yönetimlerinde liyakatsiz, eğitimsiz AKP’liler doldurulmuş durumda. Yolsuzluk alıp başını gidiyor." diyen Karabat şu değerlendirmeleri yaptı:
AKP’li Vahit Kiler’e Sapphire gökdeleni üzerinden Halkbank’tan aktarılan usulsüz kaynak nedeniyle tweetlerime erişim engelleri getirildi. Yetmedi, 100 biner liralık 3 dava açıldı.
İstiyorlar ki susalım, kamu kurumlarında ahbapçavuş ilişkileri devam etsin. Muslukları kesilmeden aksın istiyorlar. İnanın, kim ölmüş kalmış, halk ne durumda AKP’nin umurunda değil... Öyle olmasaydı insanlar can derdindeyken algı peşine düşmezlerdi.
Nepotizm Türkiye’yi yıkıma götürüyor. İnsan hayatı kriz dönemlerinde korunamıyor. Diğer taraftan ekonomi de çöküyor. Vatandaş “Devlet nerede” diye sorarken sonuna kadar haklı.
AFAD teşkilatlarında uzmanlık alanı teoloji olanların ne işi var Allah aşkına!Bir de şu akrabalara bakın.
AFAD Barınma Genel Müdürü Ahmet Nehar Poçan, Çevre Bakanı Murat Kurum'un kız kardeşinin eşi. AFAD Adıyaman İl Müdürü Osman Altuğ, AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın kuzeni.AFAD Kastamonu İl Müdürü Uğur Minder, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder’in yeğeni. Eski AKP Ferizli Belediye Başkanı AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş'ın oğlu Enes Kaşkaş da AKP Gençlik Kolları Sosyal Politikalar Başkanı.
Devletin hemen hemen her kademesinde liyakatsiz AKP kadroları var. İşte bu yüzden deprem sonrasında vatandaşların “Devlet yok” tepkisine sinirleniyorlar. Binalar yıkılsın ama kendi kurdukları nepotik iktidar yıkılmasın istiyorlar.
Az kaldı, o da yıkılacak!
Nafaka Ödemesinin Ardından Cebinde Parası Kalmayan Adam Çok Zorlandığını Dile Getirdi44 izlenme
Genco Erkal: "Sezen Aksu 'Avcı' şiiriyle sarayı ezmiş geçmiş"73 izlenme
Gerici Akit TV programcısını 'Başkanlık' kesmedi 'Erdoğan neden halife olmasın !'546 izlenme
Maliye ve Hazine Bakanı Albayrak: İyi durumdayız!85 izlenme
Emeklilerin yüzde 5 tepkisi: "Oy verenin elleri kırılsın!"52 izlenme
Denizli’de icra tebligatları yığın oldu! Her 5 vatandaştan 1’i icralık37 izlenme
Canlı yayına beraber çıkar mısınız ? Binali Yıldırım 'Tek başıma karar veremem' İmamoğlu 'Tabiki olur çünkü Ben özgürlüğümle yola çıktım !'153 izlenme
Vatandaşın gündemi işsizlik ve hayat pahalılığı110 izlenme
İslamcı değil Müslümanım!
AKP'li belediye çocuk parkını imara açtı! CHP ve İYİ Parti ret oyu verdi, AKP’nin oy çokluğu ile kabul edildi
Ünlülerin torbacısı' olduğu iddia edilen Sercan Yaşar günler sonra konuştu: "Neyi biliyorum da neyin itirafçısı olacağım?"
İzmir Torbalı'da Suriyeli sığınmacı, 17 yaşındaki Batuhan Barlak'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü!