Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçmak isteyen Afganlar farklı rotalara yönelmeye başladı. En son, Afganistan, Pakistan ve İran sınırlarının birleştiği çölde ortaya çıkan görüntüler, kitlesel göçün boyutunu gözler önüne serdi.
Uluslararası kamuoyunda yankı uyandıran görüntülerde, Taliban rejiminden kaçan Afganlar’ın sınıra ulaşmak için Pakistan, İran ve Afganistan sınırında bulunan çölü aşmaya çalıştıkları görülüyor.
İngiliz Daily Mail gazetesi, görüntüleri paylaştıktan sonra, yaşananları bir film sahnesine benzetti. Gazete aynı zamanda, görüntülerin ortaya çıkmasıyla Batılı politikacıların zor durumda kaldığını da vurguladı.
Aynı yolculuğu yakın zamanda yapan bir Afgan göçmen, yolu normalde İranlı kaçakçıların kullandığını ve engebeli arazide dört saatlik bir yürüyüş gerektirdiğini aktardı. İsmi açıklanmayan göçmen, “Bunlar en yoksul insanlar, daha az yürümeyi gerektiren başka yollar da var ama bu yollar daha pahalı.” ifadelerinde bulundu.
Son günlerde İran üzerinden Van ve Ağrı'ya gelerek Türkiye'ye giriş yapan Afganistanlılara yönelik haberler, Türk kamuoyunun gündemini meşgul ediyor.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/siniraulasmakicincoluastilar6624766/
İstanbul'da fark giderek azalıyor! İşte son durum...277 izlenme
AKP'nin yeşil topları ile terör örgütü PKK nerede buluştu? Konu: Kemalizm120 izlenme
İktidarın 'iki ayda bitirdik' diye övündüğü Defne Devlet Hastanesi'ni su bastı14 izlenme
'AKP tabanının gözü körelmiş, narkozlanmış. Onlarla aynı galakside yaşamıyoruz !'683 izlenme
Borsada yatırımcı göçü büyüyor29 izlenme
Erdoğan'ın imam hatipli arkadaşına kıyağı ortaya çıktı!107 izlenme
Bakanlıktan dikkat çeken çizelge! Makyaj yapmak, şarkı söylemek işten atılma gerekçesi!93 izlenme
İBB'den bir skandal milyonluk ihale daha!56 izlenme
İktidar yanlısı CNN Türk'ten Saray'ı kızdıracak doğalgaz haberi! 'Doğalgaz faturası oduna yöneltti'
Erdoğan'ın yemin töreninde sessiz protesto
Erdoğan’ın peş peşe yaptığı ‘açılışların’ perde arkası ortaya çıktı: Hiçbiri açılmamış!
CHP'den "Cumhurbaşkanlığı seçimleri yenilensin" talebi!