Auto-Created-3
24 Mayıs 2024 ( 37 izlenme )
Reklamlar

Afganistan'da onlarca arkeolojik alan yerle bir edildi ve yağmalanmaya açıldı

Afganistan'da onlarca arkeolojik alan yerle bir edildi ve yağmalanmaya açıldı

ABD'deki Chicago Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, Afganistan'daki düzinelerce arkeolojik alanın buldozerlerle yıkıldığını ve sistematik yağmalamaya maruz kaldığını tespit etti.

Uydu fotoğrafları üzerinde yaptıkları analizlerin, Afganistan'da önceki Taliban hükümeti döneminde başlayan sistematik yağmanın Taliban'ın 2021'de iktidara gelmesinden bu yana devam ettiğine dair ilk kesin fotoğrafik kanıtı sağladığını söylüyorlar.

Araştırmacılara göre hasar gören alanlar Geç Tunç Çağı ve Demir Çağı'ndan (MÖ 1000'den önce) kalma antik yerleşim yerleri.

Belirledikleri alanların çoğu, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh bölgesinde ve iki bin yıldan fazla bir süre önce bölgeye hakim olan, Toharistan olarak da adlandırılan Baktriya'nın başkentinde bulunuyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İBB vakıf üniversitesine peşkeş çekilen tarihi binaları geri almak istedi, AKP ve MHP 'engel' oldu! Taksim bombacısı Albaşir'e yardım ve destek veren iki zanlının buluştuğu anlar kameraya yansıdı İnşaatta harç bitti, yapı paydos! AKP lehine sonuçlar çıkaran anket şirketinden dikkat çeken anket!