Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bulunan Sorgun Ormanı'nda yapılan ağaç kesimiyle ilgili suçlamaları kabul etmeyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Özen, “Kesim yapılan alanın Side Turizm Alanı’nda kaldığını, kullanımına yönelik her türlü planlama ve tahsis yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olduğunu belirtti.
Sözcü'de yer alan habere göre, Başkan Özen “Öncelikle Manavgat Belediyemizin, kentimizin akciğeri konumundaki Sorgun Bölgesi'nde hayata geçirilmeye çalışılan ne projeyle, ne de ağaç kesimleriyle ilgili olarak hiçbir sorumluluğu ve engellemeye yönelik yaptırımının bulunmadığını belirtmek isterim. Konuya olan duyarlılığımız gereği, ağaçların kesimine yönelik olarak ilgili Bakanlığımız ve kurumlarımızla yazışmalar gerçekleştirilmiştir.” dedi.
ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ ONAY VERMİŞ
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından Sorgun Çamlığı'nda yer alan 20 dönümün üzerindeki alanların kesin tahsisinin yapıldığını belirten Sözen, ön izin sonrası belediyemize iletilen vaziyet planları ve kesin tahsisler sonrası iletilen yapı ruhsatı talepleri, imar mevzuatı açısından incelenmiştir. Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen yazıda, projeye denk gelen bölümde ağaçların kesilmesinde bir sakınca olmadığı bildirilmiştir.” diye konuştu.
Bahse konu parsellerin Side Turizm Alanı’nda kaldığından kullanımına yönelik her türlü planlama ve tahsis yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olduğunu söyleyen Sözen, “Belediyemiz bu alanlarda bulunan yapılaşma taleplerini ancak imar mevzuatına uygunluk açısından değerlendirebilmektedir. Belediyemizin başka bir yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır.” dedi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/agaclaribakanlikkestiriyor218810h.htm
Yılmaz Özdil Kılıçdaroğlu'na adres verdi "SADAT'ın ardından buraya git" dedi, Sedat Peker de ''nihayet çözdüler beni'' dedi!2141 izlenme
TOKİ'den Suriyelilere ev! Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı!57 izlenme
Halil Falyalı dosyasında neler var? Uyuşturucu , şantaj, bahis55 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun SSK dönemini yazanlar, Erdoğan'ın SSK işlerini anımsıyor mu?801 izlenme
Diyanet'ten "içki" açıklaması: Taşıyan da servis eden de...45 izlenme
İmamoğlu’ndan ‘İliç’ vurgusu: "Gözü yaşlı annelerimizin hakkı adına sandıkta milletimizden yanıtı alacaklar"41 izlenme
iPhone fiyatında da dünyaya fark attık! En pahalısı Türkiye' de18 izlenme
İçişleri Bakanlığı’ndan maske, toplu ulaşım ve müzik yayını genelgesi148 izlenme
Milyonlarca emekliyi sarsacak kulis bilgisi! "Temmuz ayında zammı unutun"
Mahfi Eğilmez herkesin anlayacağı şekilde anlattı: Enflasyon niye patladı?
İtibara cennet, halka cehennem
Maseratili polisin eşi Özlem Üçgül'den hodri meydan: "Eğer eşimin göçmenle, narkotikle alakalı bir dosyası varsa ispatlasınlar anahtarı veririm"