Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre 11 bin kişi artarak 3 milyon 965 bin kişi oldu. İşsizlik oranı önceki aya göre yüzde 0,1 artarak yüzde 12,1 seviyesinde gerçekleşti.
Temmuzda bu oran yüzde 12,0 olarak gerçekleşmişti.
İstihdam edilenlerin sayısı 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre 14 bin kişi azalarak 28 milyon 706 bin kişi oldu. İstihdam oranı ise 0,1 puanlık azalış ile yüzde 45,0 oldu.

1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 22,7, istihdam oranı 0,4 puanlık artışla yüzde 32,6 oldu. Bu yaş grubunda işgücüne katılma oranı ise bir önceki aya göre 0,5 puan artarak yüzde 42,2 seviyesinde gerçekleşti.
İşgücü 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre 4 bin kişi azalarak 32 milyon 671 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,1 puanlık azalış ile yüzde 51,2 olarak gerçekleşti.
Ağustos ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre tarım sektöründe 26 bin kişi, sanayi sektöründe 217 bin kişi, inşaat sektöründe 83 bin kişi artarken, hizmet sektöründe 341 bin kişi azaldı. İstihdam edilenlerin yüzde 17,2’si tarım, yüzde 21,5’i sanayi, yüzde 6,3’ü inşaat, yüzde 55’i ise hizmet sektöründe yer aldı.
Ağustos ayında sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların toplam çalışanlar içindeki payını gösteren kayıt dışı çalışanların oranı, bir önceki yılın aynı ayına göre 2,1 puan azalarak yüzde 31,4 olarak gerçekleşti.
Tarım dışı sektörde kayıt dışı çalışanların oranı bir önceki yılın aynı ayına göre 1,9 puan azalarak yüzde 18,7 oldu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/agustosayiissizlikrakamlariaciklandi6699568/
Süper Lig takımının başkanı ile üç hakem cezaevine gönderildi16 izlenme
Silivri'de bir de geçimi düşünüyorlar: 'Kiramı ödeyemedim', 'Bursum kesilebilir'22 izlenme
Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan A.B., otomobilini ekiplerin üzerine sürdü “Amcam MİT’te” dedi, polislere direndi18 izlenme
Milyarlık borcundan dert yanmıştı: AKP’li başkandan milyonluk ihale22 izlenme
Çerçioğlu: "Önceliğim onu içeri attırmak"16 izlenme
Yaptı işletti 4.5 milyar dolardan vazgeçemedi: Kuzey Marmara Otoyolu ile 4 yıl daha...18 izlenme
Çocuklara sahte cinsel istismar raporu hazırladığı iddia edilen doktorun yargılanmasına başlandı25 izlenme
Cumhuriyetin 100. Yılı Bütçesindeki kalemler neler!34 izlenme