İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Ahbaplar Derneği" soruşturmasında yeni gelişme yaşandı.
Sözcü TV muhabiri Dilara Şahin'in aktardığına göre, Ahbap Derneği'nin tüm mal varlığının idare yetkisi yönetim kayyumuna devredildi.
İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, derneğe ait taşınmazlar, araçlar, banka hesaplarındaki nakdi varlıklar ve diğer mal varlığı değerlerinin yönetimi amacıyla Av. Rıdvan Can, Av. Mustafa Göktuğ Kaya ile Prof. Dr. Ahmet Kasım Han'ın kayyum olarak atanmasına karar verdi.
Kararda derneğin kurucusu Haluk Levent ile bazı yönetim ve denetim kurulu üyelerinin tutuklu bulunduğu, bazıları hakkında adli kontrol tedbirlerinin uygulandığı, derneğin hesapları ve mal varlıkları üzerinde tedbir bulunduğu ve fesih sürecinin başlatıldığı belirtildi.
Şarkıcı Haluk Levent, kurucusu olduğu Ahbap Derneği adına toplanan bağışların bazı şüphelilerin kişisel hesaplarına aktarıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 12 Temmuz'da Bursa'da gözaltına alınmıştı.
İstanbul'a getirilen Levent'e, "dernekler Kanunu'na muhalefet", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "örgüt üyeliği" suçlamaları yöneltilmişti.
Haluk Levent ile ilk dalga olarak nitelenen operasyonda gözaltına alınan Levent'in asistanı Yeliz Kaya ve avukat Ece Güner'in de aralarında bulunduğu 19 kişi tutuklanmıştı
Bu gelişmenin ardından Ahbap Derneği ile tüm şüphelilerin mal varlıklarına el konulmuştu.
Soruşturma kapsamında şu ana kadar dört dalga operasyon gerçekleşti.
Sözcü
Dondurucu soğukta üzerinde bira markası logosu var diye AFAD, polar bağışlarını kabul etmedi!54 izlenme
Ankara'da 'TUHAF' şeyler oluyor... MHP'ye yakın gazete yazdı: Öcalan, Bahçeli'yi övdü!32 izlenme
Depremzedeye "Önceki evinde duşkabin mi vardı" diyen AKP'li isim yeniden aday48 izlenme
Enişteye iş çok24 izlenme
Haluk Levent: 'AHBAP olarak yangın söndürme helikopteri kiralıyoruz'53 izlenme
Saray'daki 15 Temmuz anmasına davet edilmeyen 15 Temmuz gazileri konuştu "Sokağa çağırdılar Saray'a çağırmıyorlar"87 izlenme
Egemenlik 23 Nisan’da saltanattan alınıp halka teslim edildi!41 izlenme
Şanlıurfa'da kız ve erkek çocuklarına cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla, bir öğretmen ile 72 yaşındaki berber gözaltına alındı!113 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu paylaştı 'Sadece 10 ayda İstanbul’da neler yapıldı, tüm bunları kim yaptı ?'
İmza verme işlemi bitti, ilk gün 186 bini geçti!
Dengeleri değiştiren sürpriz anket sonucu: Bu oy kaymaları siyasi arenayı sarsar!
AKP’li vekil muhalefete “it kopuk” dedi, Vali Bey de Belediye Başkanı da alkışladı!