İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında siyasi yasak ve hapis cezası istendiği davada, aylardır istinafın karar vermesi beklenirken yeni bir gelişme yaşandı.
Hakimi değiştirilen davaya ilişkin Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) yeni bir başvuruda bulunulacağı bildirildi. Başvuruya gerekçe olarak ise, İBB Meclis oturumunda AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş’un “İzah edeceğim, neden Samsun’a sürdüğümüzü de izah edeceğim” şeklindeki sözleri gösterildi.

HSK’ye yapılacak olan başvurunun yarın CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Turan Taşkın Özer tarafından yapılacağı kaydedildi.
Başvuruda, hakim değişikliğine ilişkin kamuoyunda oluşan haklı kaygıların ve iddiaların haklılığını gösteren bu son gelişmenin, hiçbir şüphe olmaksızın ortaya çıkan yeni delillerle birlikte değerlendirilmesi istenecek.
Görev yeri apar topar değiştirilen hakim Hüseyin Zengin’in atamasını yapan HSK Birinci Dairesi üyeleri hakkında inceleme ve soruşturma yapılmasını talep edilecek.
Gerçek Gündem
Akademik özgürlüğe darbe! ABD’de yazılan teze Türkiye’de suç duyurusu Meclis gündeminde47 izlenme
Atatürk'e hakaret eden turist rehberi serbest bırakıldı!36 izlenme
Ambargoda yeni bahane! CHP'li belediyenin maske üretimi CİMER'e yapılan şikâyet nedeniyle durduruldu119 izlenme
Zafer Partisi Sözcüsü Karamahmutoğlu'ndan flaş Ümit Özdağ açıklaması: "22 Ekim sürecinden bağımsız değil"20 izlenme
Özgür Özel’den Erdoğan’a emekli ikramiyesi tepkisi: 'Yazıklar olsun'29 izlenme
Dragon kapsülünün içi: Alper Gezeravcı elindeki kalemi çeviriyor59 izlenme
Vatandaşın milyonlarca lirasını dolandıran iki tosuncuğun neden hâlâ yakalanamadığı merak konusu!88 izlenme
Tek adamın yönettiği bir ülke, işte bu hale geliyor !465 izlenme
Cemal Enginyurt, Suriye'deki Alevi katliamını savunanlara ağzına geleni söyledi! "Birileri o kadar köpekleşti ki aynaya bakarak köpek gibi havlıyorlar. Erdoğan’a sesleniyorum: İtlerini durdur"
Cumhur İttifakı’nın Oğuzeli adayından terbizyesizlik ! 'G.t.zü yırtıp başınıza geçirseniz de bu millet size hakettiğiniz dersi verecek'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Can kaybı 4.140'a, vaka sayısı da 149.435'e yükseldi!
İBB, El Kaide’nin kurucusundan vazgeçemedi!