İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 şiddetindeki deprem ve en büyüğü 5.9 şiddetindeki yüzlerce artçı ile büyük korku yaşadı. Uzun zamandır uzman isimlerin işaret ettiği büyük Marmara ya da İstanbul depremi 'tetiklenir mi?' sorusu akıllara geldi.
İstanbul'da yıkım yaratmayan deprem bilim dünyasında yarattı. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy 'marmara'da deprem bitti' derken Prof. Dr. Naci Görür büyük depremi işaret ederek 'Zaman kalmadı' dedi. Fikir ayrılıkları sürerken Prof. Dr. Ahmet Ercan ise özellikle gece saatlerinde meydana gelen bir artçının üzerine 'Sabaha kadar gözlem' yapacağını söyleyerek korku yarattı.
Depremin ardından açıklamalarına devam eden Ahmet Ercan'dan bir paylaşım daha geldi. Bir üniversitenin deprem ve tsunami izleme haritasını paylaşan Ercan, 6.2lik depremin beklenen Marmara depreminin şiddetini küçülttüğünü söyledi.
Yıkım yaratmayan benzer şiddetteki 4 depremin meydana gelmesi durumunda riskin ortadan kalkacağına işaret eden Ahmet Ercan, "Gönül ister ki bundan 4 tane daha olsun. Deprem Çekincesi bitsin" dedi.

Paylaşımının altına yorum yapan bir vatandaşın sorusunu da yanıtlayan Ercan, dilediği deprem senaryosunun gerçek olma ihtimaline tek kelime ile "Olabilir" dedi.
Ahmet Ercan'ın dikkat çeken paylaşımı şu şekilde:
"Kuzey Marmara’da yeri M6,2’lik yıkımsız bir deprem 28 km kırarak beklenen depremi küçültmüştür. Gönül isterli bundan 4 tane daha olsun, tüm K. Marmara yıkımsız, ölümsüz çaylayıp, yarılıp kırılsın İstanbul, Tekirdağ, Yalova deprem Çekincesi bitsin."

Son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar: 'AKP geriden başlıyor'400 izlenme
Cumhurbaşkanı'na hakarette son durum! 'Gözümde çip var, yüz tanımayla herkesi görüyorum' diyen kişiyi tutukladılar30 izlenme
Gaziantep'te dere yatağına yapılan deprem konutları 'heyelan' riski nedeniyle boşaltıldı!23 izlenme
Japonya’da bir dakika geciken hızlı trenin makinistine soruşturma!72 izlenme
Çayı 40 TL'ye satıyor ama hiç vergi ödememiş!44 izlenme
Sokak satıcılarının ve çalışanlarının 'tam kapanma' feryadı! 'Burası kapanınca 17 gün açız! Ne yapacağız? Nasıl yaşayacağız?'126 izlenme
RTÜK Akit TV’ye ‘dur’ dedi!361 izlenme
Fatih Altaylı'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek yanıt17 izlenme
Diyanet'ten 'torpil' sorusuna olay fetva! "Yardımcı olmak torpil niteliği taşımaz"
Herkes bu soruyu soruyor: Gece görüşlü yangın helikopterleri nerede?
CHP Grup Sözcüsü açıkladı: İller bankası da İBB’ye kredi vermiyor
Uludağ’da dereler boş, su şirketlerinin kasaları dolu!