İstanbul’da 23 Nisan günü Silivri açıklarında yaşanan depremlerin ardından artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Dün akşam saatlerine meydana gelen Büyükçekmece merkezli depremlerin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan, korkutan açıklamalarda bulunmuş, gelişmeleri kaygıyla izlediğini ifade etmişti.

Ercan, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Trakya kolu üzerinde olan M6,2 deprem artçı depremlerle gerilimini doğuya doğru aktarırken, beklemediğim biçimde doğudaki sağlam İstanbul koluna sıçradı. 20.05 de de olan M4,6’lık küçük deprem odağı tam da Küçükçekmece önünde M6,7 olarak beklediğim depremin odağıyla çakıştı.” ifadelerini kullanırken “Eğer bundan sonra olacak artçı depremler İstanbul kolu üzerinde dizilerek sürerse, bu kez çok çekinilecek bir durumla karşı karşıyayız demektir. Uyumadan tetikte gelişmeleri izleyeceğim.” sözlerini sarf etmişti.

Ercan, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından bugün yeni bir açıklamada bulundu. Akşam, durumu izlediklerini ifade eden Ercan, "Dün gece çok tedirgin olduk. Uykusuz kalıp yer kabuğundaki değişimleri izledik. Neyse ki, kuşkularımız büyük oranda düştü. İzlemeyi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir başka paylaşımında, “Kırılma işleyişi: sağ yanal atımlı, düşüntü bileşenli. Batıya gittikçe düşüntü biraz artıyor( görüntü Nurcan Özel, Kandilli başkanı). M6,2’lik deprem gelecek için Jeofizik bağlamında bilimsel çok bilgi sundu. Kırık boyu yıkımsız, ölümsüz kısaldı, beklenen deprem büyüklüğü az da olsa küçüldü. Çok kaygılandık, ancak halkımız deprem alıştırması yapmış oldu.” açıklamasını yapan Prof. Dr. Ercan, “Kaçışma sorunları büyütür, daha dingin, el ele, yardımlaşmalı olacağız. Kavga, suçlama yok. Bu ülke, İstanbul, bu deniz, bu toplum bizim.Hukuk, eğitim, ekonomiyi düzeltip, geçim sıkıntısını giderip, sağlam yerde sağlam yapılarda oturacağız, mutlu günlere hep birlikte erişeceğiz.” ifadelerini kullandı.

AKP'li isim adaylığını açıkladı, partide ortalık karıştı! "Beni kıskanıyorlar..."780 izlenme
İran dini lideri Hamaney'den İsrail'e iki kelimelik İbranice mesaj: “Çaresiz kalacaksınız”40 izlenme
Anıtkabir Komutanlığı ile çelenk krizi73 izlenme
Cumhuriyet yaptı, AKP sattı! İşte sıralı tam liste…75 izlenme
Açlık sınırı iki ayda asgari ücreti geçti28 izlenme
Zengin ile yoksul arasındaki uçurum derinleşiyor: Lüks otomobil satışları 3 kattan fazla büyüdü! "Aynı ülkedeyiz ama dünyalarımız farklı!"29 izlenme
Sedat Peker sinyali verdi! Paylaşımı olay oldu37 izlenme
Cennete kaçanlara 19 yıllık kıyak29 izlenme