Bu gece yarısından itibaren benzine 57 kuruş, motorine ise 1 lira 44 kuruş zam yapılacağının açıklanmasının ardından, akaryakıt almak isteyen vatandaşlar istasyonların önünde kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, "Bıktık bu zamlardan" diye tepki gösterdi. Bir vatandaş da "Vallahi perişan olduk bu zamlardan. Her gün, her gün zam olur mu ya, nereye kadar? Bir yere gidiyorsun 300400 lira yakıyorsun. Ne bu ya? Dur dememiz lazım artık. Herkes çıksın. Nasıl 15 Temmuz’da çıktık, şimdi de çıkalım, dur diyelim bu işe" dedi.
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 57 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 44 kuruş zam yapılacağını açıkladı.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, zamdan önce akaryakıt almak isteyen vatandaşlar benzin istasyonları önünde kuyruklar oluşturdu.
Bu zamlarla benzinin litre fiyatı Ankara'da 19,34, İstanbul'da 19,25 ve İzmir'de 19,37 liradan satılacak. Motorinin litresi Ankara ve İzmir’de 21,30 TL, İstanbul'da ise 21,21 lira olacak.
EPGİS’in açıklamasının ardından İstanbul'da benzin istasyonlarının önünde araç kuyrukları oluştu. Zam uygulanmadan önce aracına akaryakıt almak isteyen vatandaşlar ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:
Üzücü bir durum. Yatırım gibi oldu benzin. Yani şu an alacağımız 5060 litrede 100120 lira daha ucuza almış olacağız. Tabii ki kar gibi görmüyoruz bunu ama… Yazık. Allah yardımcısı olsun bu milletin.
Mazot bedava mı ağabey? Bedava veriyorlar değil mi? Hay gözünü sevdiğim kuyruğa bak be. İnşallah daha güzel olacak. Daha da zam gelecek inşallah. Kontağı kapatırız, millet de çalışmaz, Hiçbir fabrika da artık zam da vermiyor. Millet çalışamıyor. Bu zamlardan dolayı kimse çalışamıyor. Gelecek olan zam için gelmişiz. Mazot zaten her gün bitiyor. Yeter artık ya. Biri buna ‘dur’ desin. Yeter ya. Ukrayna’da, Rusya’da savaş olur biz etkileniyoruz.
Valla perişan olduk bu zamdan dolayı. Her gün, her gün zam olur mu ya, nereye kadar? Çalışıyoruz, devlete çalışıyoruz. Bir yere gidiyorsun 300400 lira yakıyorsun. Ne bu ya, dur dememiz lazım artık. Herkes çıksın. Nasıl 15 Temmuz’da çıktık, şimdi de çıkalım, dur diyelim bu işe. Yeter artık. Bıktık vallahi bıktık, her şeye zam var.”
AKP’li Belediye’den 99 bin nüfuslu ilçeye 188 milyonluk bahçe10 izlenme
İsrail'e düzenlenen hava saldırısı sonrası İran'ın başkenti Tahran'da akaryakıt istasyonlarında yoğunluk yaşanmaya başladı67 izlenme
Erdoğan'ın memleketi Rize'de emekliler sokağa çıktı: "Emeklileri yok sayanları biz de yok sayacağız"24 izlenme
Kurultay sonucu mahkemeye götürülecek11 izlenme
Bilirkişi raporlarıyla CHP'li Salman'ın suçsuz olduğu anlaşıldı, yolsuzlukların AKP dönemine ait olduğu ortaya çıktı!49 izlenme
İmamoğlu'nun avukatı: "Duruşma öncesi mahkeme dosyasız kaldı"34 izlenme
Türk Tabipler Birliği: Birçok hekim işten çıkarılıyor177 izlenme
İsmailağa liderinin bir oğlunun müdür diğerinin imam olduğu ortaya çıktı45 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 11.302 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.757.460’a, can kaybı da 28.901’e yükseldi!
Ali Babacan'ın cevap veremediği soru! Ziraat ABD şubesini neden kapattı?
Parkta yoga yapan kadınlara polis engeli! CİMER’e şikâyet etmişler!
Deprem bölgesindeki konut ihaleleri tanıdığa