Motorine, peş peşe zamların ardından gelen indirimin pompaya yansıması beklenmiyor.
Sektör kaynakları, bu gece yarısı 2 TL 95 kuruş indirim beklendiğini belirterek, "Devlet, ÖTV kesintisi yaparsa pompa satış fiyatlarında bir değişiklik olmayacak" dedi.
ABD ile İran’ın, Basra Körfezi’nde askeri saldırıya başvurmaktan kaçınmasının ardından, petrol fiyatları sert biçimde geriledi. 100 doları aşan Brent petrol, halen 8687 dolardan işlem görüyor.
Küresel piyasalarda motorinin metrik ton fiyatı da bir miktar geriledi. Geçen hafta içinde bin 290 dolara kadar çıkan motorinin tonu, bin 197 dolara düştü.
Motorine, bu gece yarısı 2 TL 95 kuruş indirim göründü. Sektör kaynakları, ANKA Haber Ajansı'na yaptıkları açıklamada, "Devlet, 3 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan yeni eşel mobil uygulamasına ilişkin kararı işletir ve ÖTV kesintisi yaparsa pompa satış fiyatlarında bir değişiklik olmayacak" dedi.
Kaynaklar, bugün saat 16.00’yı bekleyeceklerini belirterek, "TÜPRAŞ, bu saatte yeni fiyatları dağıtım şirketlerine bildirecek. İndirim olup olmayacağı ya belli olacak" dedi.
NEFES
Tarımda büyük çöküş! Kıtlık kapıda!175 izlenme
Son anket: AKP'de dikkat çeken çöküş!42 izlenme
AKP 'kaynak yok' demişti, 17 milyon emekli için kanun teklifi Meclis'te: Bayram ikramiyeleri ne olacak?26 izlenme
KKTC'de sahte diploma skandalı: Her diplomaya barkod verilecek, YÖK harekete geçti51 izlenme
FT’den seçim analizi: Muhalefet parti yetkililerinden aday adayları ile ilgili çarpıcı yorum!40 izlenme
Salıcı: "Erdoğan Trump'a cevap veremiyor"205 izlenme
Ucuz dolar satan Halkbank hakkında karar verildi296 izlenme
Antalya'da bir yurttaş banka borçları nedeniyle intihar etti121 izlenme
Cemal Enginyurt'tan canlı yayında Ali Erbaş'a gönderme: "Ne demişti Cübbeli Ahmet? Arapça bilmeyen Cennete giremez. Ali Erbaş, bu gidişle Cenneti göremeyeceksin gibi"
Heybeliada'da orman yangını! Tahliyeler başladı!
Skandal görüntüler ortaya çıktı: TYT sınav soruları çalındı mı?
AKP içinde 'temiz' isim aranıyor!