Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanları’nda iki termik santrale kömür sağlamak amacıyla yaklaşık 680 dönümlük ormanlık ve zeytinlik arazide maden ocağı açmasına dur demek için 400 gündür nöbet tutup direnen İkizköylüler mücadelesini sürdürürken devam eden davada 3. kez bilirkişi keşfi yapıldı.
KÖYLÜLER DİRENİŞİ SÜRDÜRDÜ
Bilirkişi keşfine çok sayıda doğasever ve köylüler de katıldı. Doğaseverler, “Akbelen için adalet”, “Zeytin kardeşliği kazanacak”, “Ormanımızı vermeyeceğiz” pankartları açtı.
AĞACIN GÖLGESİNE SIĞINDILAR
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanları’nda üçüncü kez yapılan bilirkişi incelemesine katıldı. Erbay, şirket temsilcilerinin, bir ağacın gölgesine sığındığı görüntüye dikkat çekti. Erbay, “Katlettikleri zeytin ağaçlarının gölgesine sığınmak zorunda kaldılar” yorumunda bulundu.
“BODRUM VE MİLAS’I SUSUZ BIRAKACAKLAR”
Erbay, inceleme alanında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bölgede üçüncü kez keşif yapılıyor. Maden sahasının genişletilmesi için, yüzlerce yıldır yöre halkının geçim kaynağı olan zeytin ağaçlarımız yok edilmek isteniyor. Burada büyük bir doğa talanı var. Bu bölge Bodrum ve Milas bölgesinin temiz su kaynaklarının olduğu bir bölge. Bu projenin hayata geçmesi sonucunda bu su kaynaklarına geri dönüşü olmayan zararlar verilecektir. Bodrum ve Milas susuz kalacaktır. Biz doğamızı talan projelerine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”
AĞAÇLARI SÖKÜP YENİDEN DİKMİŞLERDİ
Daha önce yapılan keşifler öncesinde termik santral şirketi zeytin ağaçlarını iş makinaları ile yerinden sökmüş köylülerin eylem ve tepkileri üzerine geri dikmek zorunda kalmıştı.
Eski Bakan Fikri Sağlar'dan Binali Yıldırım'a zor Venezuela soruları!78 izlenme
İthal patatesi Bakan’ın firması mı getirecek?134 izlenme
Fatih Altaylı Hatay’ı Arap yurdu ilan eden Halil Konakçı’ya ateş püskürdü: “Acı olan, haine Diyanet’ten, bizim kesemizden maaş ödeniyor olmasıdır”61 izlenme
İsrail, Gazze’deki Rum Ortodoks Kilisesi'ni bombaladı! Ölü ve yaralılar var56 izlenme
Bugünler için alınmıştı, orman yangınları sırasında kayboldu27 izlenme
Sedat Peker'den Tolga Ağar hakkında yeni iddialar! "Evinde alem düzenlerken, bu savcımız..."70 izlenme
Mahalle bekçisine cinsel taciz davası!218 izlenme
Emekli bayram ikramiyesi için Meclis'e teklif sunuldu27 izlenme
AKP’li vekilin ‘şerefsiz’ dediği polisin, ‘görüntüleri yaydığı’ iddia edilen babası 3 yıl önce ölmüş!
Kılıçdaroğlu: "Peker'in iddialarının tamamı doğrudur"
ODTÜ ve Bilkent’ten iki profesörün hazırladığı rapor şoke etti! Hane halkının geliri azalacak, işsizlik yükselecek!
Tarih belli oldu: Akaryakıta dev zam