Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazilerinin kamulaştırılmasına karşı çıktığı için 31 Mart'tan bu yana tutuklu bulunan Esra Işık, hakim karşısına çıktı.
Milas 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Esra Işık hazır bulundu. Işık savunmasında, suç kastı olmadığını ifade ederek, "Araç keşif heyeti olduğunu bilmiyordum, şirket için gelen yetkililer olduğunu düşündüm" dedi.
Hakim, cumhuriyet savcısının da görüşü doğrultusunda Işık'ın tutukluluğunun devamına karar vererek davayı 1 Haziran’a erteledi.
Öte yandan duruşma sırasında İkizköy sakinleri ve doğa savunucuları Akbelen’de “Adalet Nöbeti” başlatarak süreci takip etti. Köylüler, duruşma sonucunu bölgede bekledi.
NE OLMUŞTU?
Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazilerinin acele kamulaştırılmasına karşı düzenlenen protesto sonrasında 30 Mart gecesi gözaltına alınan İkizköy Mahalle Muhtarı Nejla Işık’ın kızı Esra Işık, “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla 31 Mart’ta tutuklanmış, daha sonra Muğla Cezaevi’nden Şakran’daki İzmir 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmişti.
tele2haber.com
Vatandaşın borç sarmalı büyüyor88 izlenme
Bu tarihlerde bilet almak isteyenler dikkat! 1000 liraya sabitlendi ortalık karıştı42 izlenme
Murat Ongun'dan 'İBB'ye terör soruşturması' iddialarına yanıt42 izlenme
Hazine ne hale getirildi? İşte Berat Albayrak'ı yönlendiren gölge bakan...137 izlenme
New York Times: Erdoğan, bir yol ayrımında!60 izlenme
Hakan Ural'dan yandaşlık itirafı 'Dibine kadar yandaşım!'78 izlenme
Uçak inmeyen havalimanına milyonluk onarım ihalesi47 izlenme
İşitme engelli genci öldüresiye döven Fırat Kaya gözaltına alındı!114 izlenme
Burayı da kurutacaklar! 700 köylü HES’lere karşı imza topladı
898 bin liralık lüks makam odası tartışma konusu olan AKP’li başkandan bir ihale daha!
O hakim Aytunç Erkin’e konuştu: "Benim tayinim yargıyı hizaya getirme tayinidir"
Kemer Country’de yeni gelişme: Yürütmeyi durdurma kararı çıktı, plan yeniden hazırlandı