Ölen bir kişinin kimliği ile Kars kent merkezi ve bazı ilçelerindeki
besicileri 43 milyon lira dolandığı iddia edilen adam kayıplara karıştı.
Besiciler, olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda
bulundu.
Besiciler, geçen yıl Kars ve ilçelerine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın ’Genç Çiftçi Projesi’ için geldiğini söyleyen ve gerçek adının ’Ali Karadaş’ olduğunu öğrendikleri kişinin, 500 TIR dolusu 17 bin büyükbaş hayvanı Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya götürdüğünü öne sürdü. Bu dolandırıcıdan büyük bir darbe yediklerini belirten Susuz ilçesi Kalecik Köyü Muhtarı Karabey Mintemur, şunları anlattı:
'SENET KARŞILIĞI VERDİK'
"Bu adam Şanlıurfa’dan geldi. Öncülük yapan biri vardı. Biz de güvendik ve senet karşılığı malımızı verdik. Bizlere biraz da para verdi. Malımız iyi satılıyor diye çok sevinmiştik. Dolandırıcı olduğunu anlamadık. Hakkında her hangi bir araştırma da yapmadık. 2017 yılının Ağustos ayından bu yana mal veriyorduk. Bu süre içinde Kars’ta yaklaşık 43 milyon TL’lik 17 bin adet büyükbaş hayvan satın aldı. Bugüne kadar yaklaşık 500 TIR’la bu hayvanları Diyarbakır ve Urfa’ya götürdü. Kendisi bize Tarım Bakanlığı’ndan Genç Çiftçileri Desteklemek için geldiklerini ve hayvanları çiftliklerde yetiştireceklerini söylediler. Paramız zayi olmaz sandık. Herhangi bir sorgusunu da yapmadık ilçe tarıma gidip sormadık. Sonradan öğrendik ki adam buradan her hangi bir sevk çıkışı almadan hayvanları götürüyormuş. Dolandırıldıktan sonra kimliğinin bile sahte olduğunu öğrendik. Bize verdiği isim 10 yıl önce ölmüş. Senet yaptığımız kimlik ölünün adınaymış."
'BÖYLE GİDERSE HERKES BİRBİRİYLE KAVGA EDER'
Mağdurlardan Haydar Mintemur ise senetleri ödenmeyince bu kişiyi aradıklarını ancak telefonla da ulaşamadıklarını anlatırken, şöyle konuştu:
"Biz devlete sığınıyoruz. Devletten başka kimsemiz yok. Şikayetçi olduk. Ama hala yakalanmadı. 50 akrabam bana yardımcı oldu. 50 akrabamın 30’u mağdur. Yetkililer bu hayvanları getiremiyorsa biz nasıl getireceğiz? Benim de 50 büyükbaş hayvanım gitti. Adam öyle bir şey yaptı ki burada kimsenin itibarı kalmadı. Vatandaş çok büyük bir mağduriyetin içinde, kendini ifade bile edemiyor. Halk çok sıkıntılı. Mağdur olan insan sadece hayvanlarını değil iş yerini bile kaybediyor. Burası küçük bir ilçe. Böyle giderse herkes birbiriyle kavga eder ve cinayet çıkar. O şahsın, ölünün kimliğini kullandığını da biz karakola başvurduktan sonra öğrendik." (DHA)
http://www.yurtgazetesi.com.tr/turkiye/akilalmazvurgun500tirdolusubuyukbashayvanlah72444.html
AKP, Sedat Peker'in videolarına neden sessiz kalıyor?86 izlenme
Yeni Pekcan vakası! Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın’ın eşi tarafından kurulan firmanın 20. ihalesini bakanlıktan aldığı ortaya çıktı!48 izlenme
Belediye CHP'ye geçince ortaya çıktı: AKP'li belediye o vakfa milyonlar yağdırmış22 izlenme
ABD Türk pilotların F-35 eğitimini askıya alıyor55 izlenme
Boğazlarda yapılan hatalar Türkiye’yi uçuruma sürüklüyor57 izlenme
Bulamadığımız maskeler ortaya çıktı!70 izlenme
AKP’nin işi sanılandan çok daha zor: Dip dalgası gelecekse Kayseri’den gelecek223 izlenme
İstanbul'da hamile hemşireye saldıran Rıdvan K .ve Hüseyin K. tutuklandı!32 izlenme
Yozgat'ı kaybeden AKP'li belediye başkanı seçimden 2 gün önce memur maaşlarını, elektrik, akaryakıt borçlarını ödemeyip, 18 milyon lirayı futbolculara göndermiş!
"Erdoğan kaç yaşında emekli olduysa herkes o yaşta emekli olsun"
Kızılay'dan 181 milyon TL değerinde satış
Batık gemiden yeni görüntüler: Mürettebat kamaralarına ulaşıldı