15 Temmuz darbe girişiminin bir numarası olarak gösterilen ve 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, Yargıtayın kısmi bozma kararının ardından Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısında ifade verdi.
‘BU BİR TİYATRO’
Darbe gününde dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın talimatlarını yerine getirdiğini belirten Öztürk, “Nasıl olduysa, birimiz 15 Temmuz’un kahramanı, birimiz bir numarası olduk. Bu tiyatronun parçası olmak istemiyorum” dedi.
Müyesser Yıldız’ın aktardığına göre Öztürk, Hulusi Akar, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Yaşar Güler ve Abidin Ünal’ın işi kendisine yıktığını öne sürdü. Öztürk, şunları söyledi:
“Hulusi Akar, Yaşar Güler, Abidin Ünal, eski Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Hulusi Akar Çankaya Köşkü’ne gittiğinde karşılayan Tuğrul Türkeş, Zekai Aksakallı, Sadık Üstün, Nihat Kökmen’in tanık olarak dinlenmesini, kamera kayıtlarının dosyaya konulmasını istiyorum.”
‘KURBAN SEÇİLDİM’
Öztürk şöyle devam etti: “Hulusi Akar ve Yaşar Güler, hâlâ mahkemede gerçekleri açıklamanızı bekliyorum. Tümüyle Hulusi Akar’ın verdiği talimatları yerine getirdim. Darbe önlenirdi. 2,5 saat refleks gösteremeyenlere yazıklar olsun.” Öztürk ayrıca “Bazıları kendilerini gizlemek için beni kurban seçip paravan yaptı” dedi.
Öztürk, ayrıca 2011’de Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşanan ve 34 vatandaşın bombalanması olayına ilişkin olarak, “Emri kimin verdiğini biliyorum, ama şimdi değil zamanı gelince söyleyeceğim” dedi.
Sözcü
İçişleri Bakanı Soylu: “Türkiye Yüzyılı”na tertemiz giriyor"24 izlenme
AFAD’ın 2022’deki Antakya raporu ortaya çıktı: Her şey bilindiği halde hiçbir şey yapılmamış23 izlenme
YÖK barınma sorununun nihayet farkına vardı26 izlenme
CNN Türk'te Alevilere skandal sözler !958 izlenme
Maaş bekleyen EYT’li avansa kaldı28 izlenme
Ukrayna İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel askeri birim olan Azov Taburu Rus askerlerini imha etti!189 izlenme
AKP'nin 'gizli' erken seçim planı mı var?80 izlenme
Sokağa çıkma yasağına uymayan çifte polisler para cezası uyguladı69 izlenme
Dikkat çeken iddia: Bakan Fahrettin Koca'dan İngiltere’de hastane açma girişimi
İsrail Askeri Herkesin Gözü Önünde Al Jazeera Muhabirini Öldürdü
Deniz Harp Okulu’nda eğitim alan "Deniz Aslanları" açıklama yaptı!
Camide soyulan hırsız "Memlekette namuslu adam kalmamış" dedi!