Corona virüsü tedbirleri kapsamında 2 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanan 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ın da aralarında yer aldığı Mersin'de, yapımı devam eden ve 5 bin 300 kişinin görev yaptığı Akkuyu Nükleer Güç Santral Projesi'nde, işçilerin çalıştırıldığı öne sürüldü.
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Mersin 4 ve 5'nci dönem Başkanlığı'nı yapan Serdar Erkan, tüm yurtta sokağa çıkma yasağının uygulandığı 1112 Nisan günlerinde Akkuyu inşaat sahasında genelgede belirtilen kapsamda olmamasına rağmen, çevredeki kamplardan binlerce işçinin inşaat sahasına servis araçlarıyla taşındığı yolundaki duyumlar ve görüntüler bulunduğunu ifade etti.

ÇALIŞMALAR DERHAL DURDURULMALI
Serdar Erkan, “Bu nedenle Akkuyu NGS A.Ş bölgedeki her türlü faaliyeti derhal durdurmalı, bölge deki taşeronlara ait kamplar karantina altına alınarak, salgın tehlikesi yok oluncaya kadar tüm çalışanlar ücretli izinli sayılmalıdır. Bölgede yaşanan son gelişmeler, bize bölgede iki başlı bir yönetim olduğu izlenimini güçlendirmektedir” dedi.
BİR ÇALIŞANDA VİRÜS ÇIKMIŞTI
Geçtiğimiz hafta içinde, Akkuyu Nükleer AŞ tarafından yapılan açıklamada, taşeron şirketlerden birinde çalışan bir personelin corona virüsü teşhisi ile karantinaya alındığı, temas ettiği kişilerin de tespit edilerek izole edildiği ifade edilmişti.

AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ HAKKINDA
Akkuyu NGS, Türkiye Cumhuriyeti'nde inşa edilen ilk nükleer güç santrali. Proje, 12 Mayıs 2010 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan Hükümetler arası Anlaşma temelinde gerçekleştiriliyor.
Projede, Rus tasarımı 3+ nesil VVER reaktörleriyle donatılmış dört güç ünitesinin yapılması öngörülmektedir. NGS güç ünitelerinin her biri 1200 MW kapasiteye sahiptir. NGS'nin inşaatı tümüyle Rus tarafınca finanse edilmektedir.
Rosatom Devlet Kuruluşu, tesisin tasarım, inşaat, bakım, işletmeye alım ve işletmeden çıkarılması işlemlerini üstlenen AKKUYU NÜKLEER A.Ş. şirketinin çoğunluk hissedarıdır.
Akkuyu NGS inşaatı, dünyada “BuildOwnOperate (YapSahip Olİşlet) modeli ile gerçekleştirilen ilk nükleer santral projesidir. Türkiye, Akkuyu NGS'nin tüm işletme süresi (60 yıl olup uzatma imkânı vardır) boyunca Rusya tarafından yapılan yatırımlarla elde edilen gelirin bir kısmını alacak.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akkuyudasokagacikmayasagindacalisildiiddiasi5745636/
Cumhur İttifakı'nda 'Silivri' çatlağı! Özgür Çelik açıkladı23 izlenme
İktidar medyası yazdı: Emekli ikramiyesine yüzde 50 zam formülü!28 izlenme
YKS'ye giren kızını bekleyen babadan yürek burkan isyan: 'Kazanamasın diye dua ediyorum, kazansa okutamayacağım'46 izlenme
Facebook ve Instagram’dan Türkiye kararı: Temsilci atamayacaklar!81 izlenme
AKP’li belediyeden bir acayip arsa satışı! 100 Bine sattığı arsaların fiyatı ertesi gün uçtu!141 izlenme
Lüks gezinin bu seferki bahanesi deneyimmiş25 izlenme
Nicolas Maduro hakim karşısına çıktı33 izlenme
İmamoğlu: ”Everything will be all right”149 izlenme
Pazarcının ekonomi savunması yok artık dedirtti! “Bu dünya zengin dünyasıdır. Senin evin olursa sende kiracıdan 20 bin lira istersin. İnsanda vicdan olacak vicdan. Her şey güllük gülistanlık”
Hedef Holding borcunu ödeyemediğini açıkladı
İBB Meclisi’nin AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, belediyenin borcunu camiyle ödeyecek!
İBB’de milyarlarca zarar tespit edildi! Bakanlık 6 aydır suskun!