Eğitimİş Malatya Şubesi, ‘Dayanışma yemeği’ programında 22 yılda 20 bine yakın köy okulunun kapısına kilit vurulduğu açıklandı.
Programda konuşan Eğitimİş Genel Başkanı Kadem Özbay, şunları söyledi: “Bakan diyor ya, ‘Cumhuriyet’in ilk yıllarında camilerin kapısına kilit vuruldu ve adeta ahıra çevrildi’ diyor. Bunu Milli Eğitim Bakanı söyledi. Bunun yalan olduğunu emin olun kendisi de biliyor. Buna bu ülkedeki hiçbir yurttaş da inanmıyor. Ama şunu da herkes çok iyi biliyor ki; 22 yıllık siyasi iktidarınızda 20 bine yakın köy okulunun kapısına kilit vuruldu” dedi.



Özbay ayrıca, her 3 çocuktan birinin okulda açlık ve susuzlukla karşı karşıya kaldığını söyledi. Devamında, “Sağlıklı beslenemeyen çocukların sağlıklı bir şekilde yetişmesini bekleyebilir miyiz? Bu nedenle ben diyorum ki; ortada gerçekten bir devlet aklı yok. Ortada bir devlet aklı olsa en önemli yatırım eğitim olur” ifadelerini kullandı.
Sözcü
İstiklal Caddesi’nde patlama!148 izlenme
Akit Tv'den bir skandal daha ! 'Kadının dekolte giymesi tacizciliktir !'211 izlenme
Batı bizi neden kıskanıyor ? İyi seyirler302 izlenme
İstanbul'da okullar yarın tatil edildi6 izlenme
Şehitlikte corona virüsü önlemi83 izlenme
AKP, İstanbul ve Ankara darbe planı için kolları sıvadı!144 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme47 izlenme
Binali Yıldırım ağzından kaçırdı ! 'pkk hayır çıkarsa biz bittik diyor'1992 izlenme
Isparta Valisi görevden alındı
SGK'nın hedefinde şimdi onlar var! Müfettişler herkese aynı soruyu soracak! ağır yaptırımlar yolda
İlhan Taşçı'dan kendisini hedef alan Ebubekir Şahin'e: "TÜİK Başkanına taş çıkartıyorsunuz"
Erdoğan bu kez fesli tarihçisiyle ters düştü: İstiklal Marşı polemiği