Eğitimİş Malatya Şubesi, ‘Dayanışma yemeği’ programında 22 yılda 20 bine yakın köy okulunun kapısına kilit vurulduğu açıklandı.
Programda konuşan Eğitimİş Genel Başkanı Kadem Özbay, şunları söyledi: “Bakan diyor ya, ‘Cumhuriyet’in ilk yıllarında camilerin kapısına kilit vuruldu ve adeta ahıra çevrildi’ diyor. Bunu Milli Eğitim Bakanı söyledi. Bunun yalan olduğunu emin olun kendisi de biliyor. Buna bu ülkedeki hiçbir yurttaş da inanmıyor. Ama şunu da herkes çok iyi biliyor ki; 22 yıllık siyasi iktidarınızda 20 bine yakın köy okulunun kapısına kilit vuruldu” dedi.



Özbay ayrıca, her 3 çocuktan birinin okulda açlık ve susuzlukla karşı karşıya kaldığını söyledi. Devamında, “Sağlıklı beslenemeyen çocukların sağlıklı bir şekilde yetişmesini bekleyebilir miyiz? Bu nedenle ben diyorum ki; ortada gerçekten bir devlet aklı yok. Ortada bir devlet aklı olsa en önemli yatırım eğitim olur” ifadelerini kullandı.
Sözcü
Çankaya Belediyesi, 4 bine yakın işçinin maaşına 6 bin liralık seyyanen zam yaptı, zammı halay çekerek kutladılar! Belediye Başkanı Taşdelen: "Bundan sonra 6 aylık zamlar verilecek"33 izlenme
'Saray'ın günlük masrafı ile uçak filosu kurulurdu'29 izlenme
BMD Başkanı Sinan Öncel: "Yeni sezonda ürünler yüzde 30-40 zamlı olacak!"31 izlenme
3 kişiyi öldüren Hizbullahçı serbest bırakıldı, Gezi Parkı eylemlerine katılan Mücella Yapıcı hapiste! Bu mu adalet?39 izlenme
AKP’li vekilin ‘şerefsiz’ dediği polisin, ‘görüntüleri yaydığı’ iddia edilen babası 3 yıl önce ölmüş!27 izlenme
Rusya, Ukrayna'da sivil yerleşim yerlerini hedef almaya devam ediyor! Harkov’daki ünlü Gorki Parkı’nı vurdular!81 izlenme
Teğmenleri ‘verilmeyen emre itaatsizlikten’ ihraç etmişler!22 izlenme
Adalet Mitingi'ne 'FETÖ Mitingi' diye çamur atan ampullere, Kılıçdaroğlu'ndan kapak üstüne kapak !1245 izlenme