Yerel seçimler yaklaşırken belediye başkanlığını rant ve çıkar için kullanan AKP’nin geçmişe dönük ‘icraatları’ da gündemden düşmüyor. 2014 yılında düzenlenen bir etkinlikte, şu anda AKP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olan Haydar Ali Yıldız ve Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal arasında geçen konuşmanın videosu da geçtiğimiz günlerde tekrar dolaşıma girdi.
Videoda AKP adayı Bilal’e, kentsel dönüşümden kendilerine bina ayırabileceklerini söylerken Bilal de Haydar Ali Yıldız’a “projede var değil mi?” diye soruyor.
Videonun gündeme gelmesinin ardından sık sık suç duyuruları ve davalarla AKP’nin kirli yüzünü teşhir eden HKP avukatları Halkçı Hukukçular yine harekete geçti.
Halkçı Hukukçular Bilal Erdoğan, Haydar Ali Yıldız ve Beyoğlu’ndaki Kentsel Dönüşümde görev alan şüphelilerle “bir iki bina ayırma” suçuna katılan diğer memurlar hakkında kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılığa neden olmak, bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep olmak, rüşvet ve nüfuz ticareti suçlarından suç duyurusunda bulundu.
Suç Duyurusunda “AKP hükümeti tarafından uygulanan kentsel dönüşümlerde emekçi halkımız; elindeki malını mülkünü kaybederim tehlikesi ile karşı karşıya kalırken ya da nasıl zararlı çıkmadan bu süreci atlatırım diye kara kara düşünürken; Beyoğlu Belediye Başkanı adayı olan şüpheli Haydar Ali ile Cumhurbaşkanının oğlu olan diğer şüpheli Bilal’in; “birkaç bina kapatmanın” derdine düşmüşler ve başka bir etkinlikte bunun pazarlığını yapmaktan geri duramamaktalar.” ifadelerine yer verildi.
HKP’den konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, “Türkiye’nin en Yurtsever, Halkçı ve Kamucu Partisi olan müvekkil Halkın Kurtuluş Partisi, “tüyü bitmemiş yetimin hakkı” olan kamu mallarının göz göre göre, devlet başkanının çocuklarına ve belediye başkan adaylarına peşkeş çekilmesine seyirci kalmamaktadır. Halkına olan sorumluluğu nedeniyle işbu şikâyetin yapılması zorunlu olmuştur. Baştan beri anlatıldığı gibi kuvvetli şuç şüphesinin varlığı da gözetilerek soruşturmanın acilen başlatılması gerekmektedir” denildi.
https://www.abcgazetesi.com/akpbeyogluadayivebilalerdoganhakkindasucduyurusu4291
Ali Erbaş 'Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz' demişti, Diyanet'in araçları dudak uçuklattı!72 izlenme
Kayıp Narin soruşturmasında amca gözaltında63 izlenme
Bin 100 odalı saraya bin 108 işçi aldılar!122 izlenme
Şehit babasını dövmüşü... MHP kararını verdi250 izlenme
İşte son anket sonuçları: Yeni parti en çok kimin oyunu alacak?315 izlenme
Özgür Özel’in ziyaretinin ardından Alican Uludağ yeni koğuşa alındı!27 izlenme
Oylar Kaydırıldı Mı? Birçok İlde Sonuçlara İtiraz Yağıyor47 izlenme
‘Krizin yaklaştığını en iyi bilen iktidardı, papazla sosladı; sokağa dökülmesinler diye…’252 izlenme