Home
13 Mayıs 2024 ( 13 izlenme )
Reklamlar

AKP bir kale daha kaybetti: İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği yönetimi, AKP’den CHP’ye geçti


Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı oldu. Birliğin önceki başkanı, eski Üsküdar Belediye Başkanı AKP’li Hilmi Türkmen idi.


31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı belirlendi. Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yerine CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat seçildi.

Akpolat yaptığı  açıklamada “Desteğini esirgemeyen, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere, birlik üyesi tüm belediye başkanlarıma ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Boğaz’ın tarihi ve doğal mirasını muhafaza ederek gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat

2001 YILINDA KURULDU

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği 2001 yılında kuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Fatih Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi’nin üyeliklerinden oluşuyor.

Her belediyenin kendi meclisinde seçtiği 2 asil ve 2 yedek meclis üyesi, birlik meclis üyesi olarak görevlendiriliyor.

İstanbul Boğazı'nın tarihi ve doğal güzelliğini muhafaza ederek gelecek nesillere ulaşmasını sağlamak ve yönetimde kaliteyi arayan, değişimde öncü önder bir kuruluş olan İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği, Boğaz’a özgü tüm değerleri koruma ve yaşatmaya çalışmanın yanı sıra Boğaz’ın mimari dokusu, imar durumu, Boğaz sularındaki canlı çeşitliliğinin korunması, turistik, kültürel, sportif faaliyetlerin düzenlenmesi, ulaşım imkânlarının koordinasyonu gibi konularda iş birliği yapılmasını öngörüyor.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Saray'ın fetvacısı' Hayrettin Karaman'dan 'yolsuzluk' yazısı! SGK, eşini kanserden kaybeden kadından 4 yıl sonra '81 bin lira' ilaç parası istedi! Borcunu ödeyemezse icraya verilecek Bilal Erdoğan: "Dış görünüşüm benim kültürüm değil. Batıdan aldığımız kravat ve ceket. Şalvar giymek daha rahat ama şalvar giydiğin zaman yobazsın, gericisin" Sezgin Baran Korkmaz’a gözaltı kararı verilmişti... Paramount Otel soruşturmasında 3 tutuklama, 2 adli kontrol talebi