İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 22 milyar, Ankara Büyükşehir'in ise 4.5 milyar lira borcu var. Antalya Büyükşehir'in de 2.1 milyar lira borcu bulunuyor.
EN ÇOK BORÇ AKP'LİLERDE
İBB'nin sadece İSKİ'ye 8.5, İETT'ye de 2.5 milyar lira borcu var. 25 yıl aradan sonra Ankara'yı yeniden CHP'ye kazandıran Mansur Yavaş da belediyeyi AKP'den dev bir borç yüküyle devralacak. Ankara Büyükşehir'in Hazine'ye 1.25 milyar lira borcu bulunurken, kısa ve uzun vadeli banka borcunun 2 milyar lira, 3'üncü şahıslara olan borcunun 1.3 milyar lira, faiz giderlerinin de 142 milyon lira olduğu bildirildi.
İller Bankası verilerine göre, en çok borcu bulunan belediyeler AKP'lilerin yönettiği illerdekiler. İller Bankası'na borçta başı yine AKP'nin kazandığı Bursa Büyükşehir Belediyesi 1 milyar 73 milyon lira ile çekiyor. Bursa'yı 821 milyon lira ile yine AKP'nin kazandığı Gaziantep Belediyesi izlerken, AKP'nin kazandığı Sakarya Belediyesi de 805 milyon lira ile üçüncü sırada. AKP'nin yine yüksek oyla aldığı Konya 699 milyon lira ile dördüncü olurken, AKP'den CHP'ye geçen Antalya Büyükşehir, borçta 5'inci sırada. Antalya'nın İller Bankası'na borcu 614 milyon lira. İller Bankası'na en az borcu olan son 5 kent ise 26 milyon lira ile Uşak, 21 milyon ile Muş, 16 milyon lira ile Tunceli, 15 milyon ile Artvin ve Iğdır.
Bilim Kurulu'ndan flaş açıklamalar! Tam açılma olacak mı? Aşı kimliği şartı mı geliyor?65 izlenme
Ucuz ekmek kuyrukları ile alay eden AKP'li belediyeden milyonluk otopark ihalesi!47 izlenme
Sağanak Türkiye’de hayatı felç etti! Birçok ilde binlerce su baskını…23 izlenme
İTÜ yurdunda skandal: Kız öğrencilerin odalarına girdi, çıplak yakalandı!28 izlenme
Kredi çekmek hayal oldu! 100 bin TL'lik ihtiyaç kredisinin geri ödemesini gören vazgeçiyor29 izlenme
Denizbank’tan yeni Seçil Erzan açıklaması71 izlenme
O markadan tepki çeken karar: Boykot çağrısı yaptı işten çıkarıldı!28 izlenme
Suç arsızı! Mattia Ahmet Minguzzi'nin katili cinayeti arkadaşlarına gülerek anlatmış!88 izlenme