Çoklu baro ile ilgili 28 maddeden oluşan kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sevk edildi.Çoklu baro teklifi kamuoyunda tartışmalara neden olurken AKP ve MHP içerisinde de teklife karşı olanların var olduğu ifade ediliyor.
Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, iktidarın hukukçu milletvekillerinin 'çoklu baro' teklifinden rahatsız olduğunu belirtti. Taşgetiren, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün 'kenarda kalmış' gibi bir görüntü çizdiğini belirtti. Taşgetiren, "Hele 'baro' gibi bir anlamda 'savunma alanı'nın 'etik denetim' müessesesini ideolojik tekelden arındırma gerekçesiyle, her siyasi – ideolojik gruplaşmaya açık hale getirecek 'çoklu baro' arayışı, çok daha büyük riskler barındırır. " düşüncesini dile getirdi. Taşgetiren, "Hukukçu milletvekillerinin önemli bir kısmının 'çoklu baro” girişiminden rahatsız olduğu bilgileri geliyor, Adalet Bakanı sanki kenarda kalmış ya da böyle kalmayı tercih etmiş gibi, MHP cenahında ortaya çıkacak riskler konusunda kaygının ağır bastığına dair haberler geliyor. İktidara genel mânâda bir uyarı yapılıyor: 'Bütün bu düzenlemeleri hiç iktidardan gitmeyecekmiş gibi ve kendinize yontma hesabıyla yapıyorsunuz, bu düzenlemeler yarın size karşı biçici mahiyet kazanabilir. Özellikle yargı alanında yapılanlar bumerang gibidir, yarın hedef alanı hedef haline getirebilir..' görüşünü savundu.
Habertürk yazarı Sevilay Yılman, çoklu baro teklifi ile ilgili MEtin Feyzioğlu ile görüştü.Yılman'ın bugünkü köşesinde Feyzioğlu, AKP'nin grup başkanvekillerinden birinin çoklu baro sistemine karşı olduğunu ifade etti. Yılman, Feyzioğlu'na o grup başkanvekilinin kim olduğunu öğrenmek için çok ısrar ettiğini ama öğrenemediğini belirtti.
İmamoğlu "İstanbullulara müjdem var" diyerek duyurdu!5 izlenme
SGK’ye diriler yetmedi, ölüye de borç çıkarttı!118 izlenme
'Başka seçeneği yok' diyerek açıkladı: İşte Erdoğan'ın yeniden aday olmasının tek formülü!35 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı! Kimse bu kadarını tahmin edemedi!196 izlenme
Erdoğan Toprak: "AKP, Instagram ve Twitter’da 10 binden fazla takipçili çok sayıda hesabı satın almak için para ödedi"30 izlenme
Annesinin ölüm haberini alınca hastanedeki doktorları tek tek dövdü14 izlenme
Yağdanlık AKP’li Kadın Kolları Başkanı’na sert tepki: Bu anneden kime hayır gelir!102 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan 22 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı81 izlenme