Cemaat ve tarikatlara ilişkin görüşleri ile bilinen, AKP'de de eğitim veren ilahiyatçılardan Sait Çamlıca, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
İlahiyatçı Sait Çamlıca sosyal medya hesabından Cemaatleri sert bir dille eleştirerek, Nurculuk, Süleymancılık, Menzil, İskenderpaşa, İsmailağa cemaatleri için, “FETÖ’den sonraki kollar” şeklinde ifadeler kullandı.
“FETÖ’nün siyasi ayağı kendisini AkParti içinde ‘Ehli Sünnet’ adı altında dindar, Atatürk rozetiyle Kemalist, İYİ parti çevresinde Milliyetçi maskelerle saklıyor” diye yazan Sait Çamlıca, “FETÖ, Ahtapotun sadece tek bir koludur. Diğer büyük kolları Nurculuk, Süleymancılık, Menzil, İskenderpaşa, İsmailağa... Ahtapotun tek bir kolunu kesip diğer kollar ihmal edilmemeli” ifadelerini kullandı.

CEMAATLER SERVETLERİNİ NASIL SAKLIYOR
Sait Çamlıca daha önce de yaptığı paylaşımda da, tarikat ve cemaatlerin kendilerini gizlediklerini, faaliyetlerini kurdukları vakıf ve dernekler aracılığıyla yaptığını kaydetmişti.
Çamlıca FETÖ lideri Fethullah Gülen’in de “hiç iki ceketim olmadı” sözlerini hatırlatarak, “Mal varlıkları tarikatın değil STK görünümlü derneğin malı gibi gösteriliyor. Yaşadıkları Villalar sorulduğunda 'şeyhin değil derneğin' diyorlar” demişti.
Sait Çamlıca’nın sözleri şöyle:
“Cemaat ve Tarikatlar piyasada kendilerini cemaat, tarikat, tekke olarak göstermiyor. Tüm icraatlarını ve STK görünümlü dernekler ve vakıflar aracılığıyla yapıyorlar.
Mal varlıkları tarikatın değil STK görünümlü derneğin malı gibi gösteriliyor.
Yaşadıkları Villalar sorulduğunda 'şeyhin değil derneğin' diyorlar.
Fethullah Gülen 'hiç iki ceketim olmadı' derken, resmi mal varlığının olmadığını söylüyordu. Üzerine kayıtlı bir ev veya araba yok. Hepsi dernekler üzerine kayıtlı.
Tezgah aynı tezgah...
DİB eski Başkanı Tayyar Altıkulaç, başkanlığı döneminde Süleymancılarla mücadele etti. Süleymancılar kendilerini gizlemek için dikiş nakış Kursu altında yurtlarını çalıştırmaya devam ettiler.”

http://www.krttv.com.tr/gundem/akpdeseminerverenilahiyatcifetonunmuadillerinih69312.html
Yangın bölgelerinde ayak oyunları! Büyükşehir belediye başkanını değil itfaiye müdürünü toplantıya çağırdılar!53 izlenme
AYM’nin hak ihlali kararının ardından ‘Berberoğlu Meclis’e’ çağrısı88 izlenme
Bolu'nun Mengen ilçesinde orman yangını çıktı! Mengen-Devrek karayolu tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı26 izlenme
Deprem uzmanı profesörün 'Müslüman ülkeler...' deyince TRT'de başına gelenler1196 izlenme
Esenyurt'un AKP'li eski başkanı 2 gün önce paylaşmış: Operasyonu resmen önceden biliyormuş!38 izlenme
Atatürk ve İnönü’ye iftira cezasız kalmadı204 izlenme
Kahramanmaraş çarşı merkezindeki yıkımın yeni görüntüleri ortaya çıktı!47 izlenme
Ekim ayında konutların yüzde 94’ü kredisiz satıldı: Kim alıyor bu konutları?39 izlenme