Sinop’un Boyabat ilçesinde 30 Mart 2018 tarihinde Usta Öğretici Oryantasyon Kursu Sınavı’nda kopya skandalı yaşanmıştı.
Boyabat Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Ensar Vakfı eski Şube Başkanı İbrahim Açıkgöz, iddialara göre, sınav başladıktan 5 dakika sonra sınav cevap anahtarını masasının üzerinde bırakarak dışarı çıkmıştı. Ardından da ön sırada oturan kadın kursiyer, müdürün masasına giderek sınav cevap anahtarını alarak, okumaya başlamıştı. Sınıftaki öğrenciler de aynı cevap anahtarından bütün soruları cevaplamıştı. Bu anlar ise bir kursiyerin cep telefonu kamerası ile görüntülenmiş ve basına yansımıştı.
SINAV SONUCUNU 4 AY SONRA AÇIKLADI
Boyabat Halk Eğitim Merkezi müdürü İbrahim Açıkgöz, bazı kursiyerlerin yaşanan olayı anlatmasına kayıtsız kalmış ve aldırış etmemişti. Fakat sınavda kopya çekildiği iddialarının sıkça dile getirilmesinin ardından sınav sonuçlarını 4 ay sonra açıklamış ve Usta Öğretici Oryantasyon Kursu öğrencilerine belgelerini Temmuz ayında vermişti.
BİRİNCİ ÖDÜL GİBİ ATAMA...
Açıkgöz kopya rezaletine rağmen herhangi bir soruşturma geçirmedi ve adeta ödüllendirilircesine 2 ay sonra Sinop’un bir başka ilçesi olan Durağan’a Milli Eğitim müdürü olarak atandı.
İKİNCİ ÖDÜL GİBİ ATAMA...

AKP'Lİ İSİMDEN ZİYARET
Açıkgöz'e ilk ziyaret Boyabat AK Parti eski İlçe Başkanı Ferhat Yıldız tarafından gerçekleştirildi. Yıldız ziyareti, "Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü’ne İl Müdür Yardımcısı olarak atanan İbrahim Açıkgöz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundum. Yeni görevinde başarılar dilerim. Rabbim utandırmasın.." diyerek duyurdu.
Yıldız ziyaretten şu fotoğrafı paylaştı:

AKP MİTİNGLERİNİN SIKI TAKİPÇİSİ
Açıkgöz, Boyabat ilçesi Ensar vakfı başkanlığı yaptıktan sonra ilçede hala Cihannüma Derneği Başkanlığı'na getirilmişti. Açıkgöz'ün AKP mitinglerinin sıkı takipçisi ve katılımcısı olduğu da iddia edildi.

KRT
Erdoğan İBB'nin hukuk müşavirini Danıştay üyesi yaptı!188 izlenme
AKP'li Göksu için suç duyurusunda bulunuldu: 17 milyon liralık zarar!43 izlenme
Şeriatçı Hizb-ut Tahrir örgütü Türkiye’de hilafet konferansı düzenleyecek ! İşte tanıtım videosu140 izlenme
SGK borcu olanlar dikkat! Maaştan kesinti dönemi başladı26 izlenme
Ferdi Tayfur'un tabutu başında gerginlik: Kızı Tuğçe Tayfur ve yeğeni Şirin Gözalıcı kavga etti!170 izlenme
Bu hafta beklenen karar İmamoğlu davasının seyrini değiştirebilir19 izlenme
Vergide yeni düzenleme: Pek çok mükellef basit usul kapsamından çıkartıldı31 izlenme
'Tasarruf' genelgesinden sonra israflar katlandı42 izlenme
Kredi kartı kullananlar dikkat! Nakit avansta taksit sınırı düşürüldü
Bingöl’de art arda depremler! Acı haber geldi (Son depremler)
Enflasyon operasyonu: TÜİK’te enflasyondan sorumlu başkan yardımcısı değişti
AKP'nin Antalya adayı Menderes Türel seçim için bakın ne dağıttı?